2020-07-13 08:25

Sporturile pe plajă şi RISCURILE pe care le implică

 |  13:29
Sporturile pe plajă şi RISCURILE pe care le implică

Fotbalul, voleiul, badmintonul, kite-ing-ul, skiul nautic fac parte din bucuriile verii si ale vacantelor la mare daca exista atentie si ponderatie, insa ele se pot lasa si cu entorse de glezna si de genunchi, fracturi de glezna, rupturi de ligament sau de menisc daca sunt practicate extrem si fara grija.

“In timpul jocurilor de fotbal sau de volei pe plaja se alearga dupa minge, nisipul nu e drept, iti aluneca piciorul, te trantesti pe nisip si se pot produce accidentari neplacute. La kiting exista riscul de a-ti iesi unul dintre picioare din suport, moment in care se rasuceste kite-ul, iar piciorul fix se poate accidenta, iar la schi nautic, se poate rasuci unul dintre schiuri, cel care practica nu da drumul la sfoara si se pot produce accidentari foarte grave. Insa dintre toate, as putea spune ca cel mai riscant este fotbalul pe plaja, pentru ca obosesti mult mai repede, pentru ca alergi mult pe suprafata denivelata, exista si contact, aluneci, te arunci pe jos.”, descrie dr. Ion Bogdan Codorean riscurile pe care le implica practicarea sporturilor pe plaja.

Dr. Codorean subliniaza ca cel mai sigur si sanatos tip de miscare este alergatul pe malul marii dimineata devreme sau seara, deoarece suprafata de alergare este ideala, nisipul ud este suficient de moale, dar si de drept pentru a nu forta gleznele si incheieturile.

Exista cateva precautii pe care iubitorii de mare si de miscare pe plaja le pot lua in seama pentru a preveni accidentarile: “Ideal este ca sporturile de plaja sa se practice descult, fara niciun fel de incaltaminte, cu atentie sporita la cioburi sau scoici ascutite. Slapii sau papucii de plaja reprezinta cea mai proasta optiune, pentru ca piciorul nu sta fix si se aluneca in ei si astfel se produc cele mai multe dintre entorse, iar in adidasi intra nisip cu scoici si creeaza disconfort.”, sfatuieste dr. Ion Bogdan Codorean. 

foto: www.flickr.com


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz