2020-01-28 16:35

Stomatologul explică ce APĂ să bem ca să nu ne îmbolnăvim DINŢII

 |  15:55
Stomatologul explică ce APĂ să bem ca să nu ne îmbolnăvim DINŢII

Hidratarea corespunzătoare a organismului este extrem de importantă nu doar pentru starea generală de sănătate a fiecărei persoane, dar și pentru o dantură de invidiat.

“Corpul uman este alcătuit 75% din apă la naștere, la maturitate între 55-60%, iar la bătrânețe doar 50%. Dacă mai mult de jumătate din organismul nostru este alcătuit din apă, importanța calității acesteia este indiscutabilă. Pe lângă procesele chimice în care aceasta este implicată, mineralele pe care le conține sunt esențiale pentru menținerea integrității țesuturilor, inclusiv atunci când vorbim despre sănatatea dentară”, spune medicul stomatolog Adrian Mina.

Pentru a avea dinți sănătoși apa nu trebuie să fie acidă, trebuie să aibă un PH ridicat și să conțină fluor într-o cantitate optimă de 0,7 PPM. Facem astfel distincția între apa îmbuteliată, apa de la robinet și apa purificată.

“În ciuda reputației proaste, apa de la robinet este alcalină și bogată în fluor, un mineral care ajută la întărirea smalțului dentar și care previne apariția cariilor. El se găsește în cantitate optimă în apa de la robinet (0,7 PPM este doza recomandă) și în cantități foarte mici în apa îmbuteliată. Dacă beți doar apă îmbuteliată, atunci recomand să citiți cu atentie eticheta și să aflați concentrația fluorului, iar, la nevoie, trebuie să luați un supliment din farmacii după ce vă consultați cu un medic stomatolog”, spune stomatologul.

“În ceea ce privește apa filtrată, sunt o serie de discuții legate de modul în care se face procesul de filtrare. Multe filtre de apă elimină fluorul în acest proces, astfel că dintele nu mai primește mineralele necesare pentru o sănătate optimă. Recomand, ca și în cazul celor care beau doar apă îmbuteliată, un supliment pe bază de fluor”, adaugă specialistul.

Deshidratarea reprezintă un proces cât se poate de periculos pentru întregul organism. Iată ce efecte nocive are atunci cânt vorbim despre sănătatea dinților.

“Lipsa apei din alimentație duce, de asemenea, la apariția deshidratării, proces care se reflectă și la nivelul cavității orale prin scăderea fluxului salivar produs de glandele salivare. La rândul lui, fluxul salivar scăzut duce la diminuarea autocurățirii și implicit la depunerea plăcii bacteriene, care are drept rezultat apariția cariilor și a bolii parodontale”, declară medicul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine