2020-08-04 20:48

STUDIU: Bebeluşii născuţi prin cezariană prezintă un risc mult mai mare de a suferi de autism

 |  10:21
STUDIU: Bebeluşii născuţi prin cezariană prezintă un risc mult mai mare de a suferi de autism

Un studiu recent al cercetătorilor de la University College Cork din Irlanda arată că bebeluşii născuţi prin cezariană prezintă un risc mai mare cu 23% de a suferi de autism.

Cercetătorii au descoperit că o astfel de intervenţie chirurgicală pare să crească riscul de autism cu aproape o pătrime. Totuşi, specialiştii nu au găsit deocamdată o explicaţie pentru acest fenomen, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Oamenii de ştiinţă le îndeamnă pe femei să nu se sperie de rezultatele studiului, deoarece riscul general de autism rămâne la un nivel foarte scăzut.

În Marea Britanie, un sfert din totalul naşterilor sunt realizate prin cezariană, iar numărul lor a crescut de patru ori din 1970 până în prezent

Cercetătorii irlandezi au analizat o serie de studii anterioare care asociau naşterea prin cezariană şi autismul. Aceştia au descoperit că procedura medicală duce la o creştere medie de 23% a riscului de autism, deşi nu pare să existe niciun motiv evident în spatele acestui fenomen.

Oamenii de ştiinţă au afirmat anterior că asocierea dintre cezariană şi autism s-ar datora genelor, ceea ce înseamnă că anumiţi bebeluşi sunt predispuşi să treacă prin naşteri dificile şi abia apoi să dezvolte autism.

O altă explicaţie o reprezintă faptul că femeile care apelează la cezariană sunt mai vârstnice, iar bebeluşii lor prezintă la rândul lor riscuri mai mari de a suferi de autism.

Chiar dacă operaţia de cezariană este mult mai sigură în zilele noastre decât în urmă cu 50 de ani, procedura prezintă în continuare un risc de infecţie, cheaguri sangvine şi anumite vătămări la nivelul organelor interne.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz