2020-08-09 20:47

STUDIU. Dulciurile, în special ciocolata, în topul preferinţelor românilor

 |  12:30
STUDIU. Dulciurile, în special ciocolata, în topul preferinţelor românilor

Românii acordă alimentaţiei o importanţă din ce în ce mai mare, dar dulciurile, în special ciocolata, continuă să fie în topul preferinţelor acestora, potrivit unui studiu realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT).

Tendinţele din cel mai recent Studiu Naţional de Audienţă (SNA) FOCUS, realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT), acoperă perioada 2006 - 2014, iar universul studiului este reprezentat de populaţia din mediul urban din România, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 64 de ani.

Potrivit studiului, românii acordă alimentaţiei o importanţă din ce în ce mai mare, şi au grijă ca alimentele pe care le cumpără şi consumă să fie cât mai naturale şi să conţină cât mai puţine calorii.

Potrivit cifrelor furnizate de BRAT, 55% dintre români sunt dispuşi să plătească suplimentar pentru alimentele care nu conţin E-uri, cu 10% mai mult decât în anul 2006, peste 600.000 de români declarând că alimentaţia lor este preponderent vegetală.

De asemenea, mâncarea de tip fast-food nu mai ocupă primele locuri în preferinţele românilor. În prezent, doar 20% dintre români spun că obişnuiesc să consume în mod regulat preparate de la fast-food, o scădere cu 5 procente faţă de anul 2006.

Totuşi, dulciurile rămân în topul preferinţelor românilor. Astfel, 26% afirmă că obişnuiesc să consume dulciuri în locul unei mese obişnuite şi o treime afirmă chiar că nu pot trăi fără dulciuri.

Studiul mai arată că 32% dintre români consumă ciocolată cel puţin o dată pe săptămână. Consumul este, însă, în scădere faţă de 2006, când 38% dintre români consumau ciocolată.

În ceea ce priveşte zonele ţării, studiul BRAT arată că dobrogenii sunt cei mai mari consumatori de ciocolată - 43% dintre locuitorii acestei regiuni consumă ciocolată cel puţin o dată pe săptămână. La polul opus sunt bucureştenii, doar 30% dintre aceştia consumă ciocolată frecvent.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz