2020-05-29 10:17

Studiu. O ceaşcă de cacao cu lapte servită în fiecare seară ameliorează memoria

 |  09:18
Studiu. O ceaşcă de cacao cu lapte servită în fiecare seară ameliorează memoria

Un studiu recent arată că o ceaşcă de cacao cu lapte servită seara, în fiecare zi, poate să amelioreze memoria. Acest lucru este posibil datorită anumitor compuşi chimici din boabele de cacao care protejează creierul contra demenţei.

Cercetarea a mai descoperit faptul că un ingredient cheie din ciocolată ar putea inversa declinul memoriei, declanşat de procesul de îmbătrânire. Sursa citată a mai arătat că antioxidanţii din cacao - denumiţi flavanoli din cacao dietetică - au capacitatea de a îmbunătăţi memorie persoanelor de vârsta a treia, relatează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Noua cercetare ştiinţifică a întărit asocierea dintre o regiune cerebrală specifică şi declinul obişnuit al memoriei.

Cercetătorii americani au dorit să afle dacă flavanolii din cacao pot să stimuleze funcţia cerebrală şi performanţa cognitivă pentru 37 de persoane, cu vârste cuprinse în intervalul 50-69 de ani. Acestea au primit fie doze mari, fie doze mici de flavanoli de cacao timp de trei luni.

Specialiştii au descoperit că, în cadrul unor teste de memorie, participanţii care au primit cele mai mari doze de flavanoli de cacao au obţinut rezultate mult mai rapide decât aceia care au primit doze mici din acele substanţe.

Autorii studiului susţin că noua cercetare oferă prima dovadă directă a faptului că o componentă asociată cu declinul memoriei la vârsta a treia este cauzat de o regiune specifică din creier şi că acest tip de declin al memoriei poate fi încetinit printr-o intervenţie de ordin dietetic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine