2020-01-28 09:10

Studiu. Persoanele care ţin diete prezintă un risc mult mai mare de a dezvolta depresie

 |  09:19
Studiu. Persoanele care ţin diete prezintă un risc mult mai mare de a dezvolta depresie

Un studiu recent arată că dietele pe care le urmează cele mai multe persoane le fac să se simtă rău, iar riscul de a dezvolta depresie este mult mai mare în cazul lor. Totuşi, cei mai mulţi oameni vor să slăbească deoarece sunt de părere că viaţa lor se va schimba în bine.

Cercetătorii britanici au descoperit că pierderea în greutate nu îi face pe oameni fericiţi, aşa cum se credea. Mai mult, cei care au slăbit în timpul studiului, au fost de două ori mai predispuse să se simtă triste, singure şi letargice, în comparaţie cu cele care şi-au menţinut greutatea ori s-au îngrăşat.

Studiul a precizat că industria de publicitate le transmite persoanelor care vor să piardă în greutate că vieţile lor se vor schimba în bine dacă sunt mai slabe. Astfel, oamenii sunt dezamăgiţi când descoperă că s-au schimbat foarte puţine lucruri în viaţa lor, în afara numărului de kilograme.

Cercetarea a vizat 2.000 de persoane supraponderale şi obeze (bărbaţi şi femei), cu vârsta de peste 50 de ani. Participanţii la studiu au fost cântăriţi la începutul studiului şi au răspuns unor întrebări privind frecvenţa momentelor în care s-au simţit trişti, singuri şi indiferenţi.

După patru ani, 14% dintre voluntari au pierdut 5% din greutatea lor corporală. Testele au arătat că nivelul tensiunii arteriale şi cel al grăsimilor rele din sânge au scăzut. Cu toate acestea, voluntarii au manifestat o stare proastă de dispoziţie.

Potrivit studiului, persoanele care au scăzut în greutate au fost cu 78% mai predispuse să manifeste simptome ale depresiei, spre deosebire de cele care nu au slăbit.

"Noi nu vrem să descurajăm pe nimeni să încerce să piardă în greutate, un lucru care înseamnă beneficii fizice extrordinare, dar oamenii nu ar trebui să se aştepte ca pierderea în greutate să le îmbunătăţească instantaneu toate aspectele vieţii", a spus Sarah Jackson, unul dintre cercetătorii care au participat la studiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine