2020-08-10 19:44

Studiu. Riscul de deces al bebeluşilor, mult mai mare dacă dorm cu părinţii sau cu alte persoane

 |  15:16
Studiu. Riscul de deces al bebeluşilor, mult mai mare dacă dorm cu părinţii sau cu alte persoane

Un studiu recent arată că riscul de deces este mai mare în cazul bebeluşilor care dorm împreună cu părinţii lor sau cu alte persoane. De asemenea, cercetătorii susţin că acest risc este cu atât mai mare cu cât în pătuţul copilaşilor sunt diverse obiecte, precum perne sau pături.

Studiul a fost publicat în jurnalul Pediatrics şi s-a bazat pe datele obţinute din 24 de state, între 2004 şi 2012. Cercetătorii au analizat în total 8.207 decese în rândul copiilor, potrivit huffingtonpost.com, citat de Mediafax.

Cercetarea arată că "împărţirea patului" înseamnă că "bebeluşul doarme pe aceeaşi suprafaţă cu o persoană sau un animal". Potrivit sursei citate, aproximativ 70% dintre bebeluşi împărţeau patul la momentul decesului.

De asemenea, cercetătorii susţin că, în cazul bebeluşilor între 0 şi 4 luni, împărţirea patului este extrem de riscantă. Totodată, în rândul bebeluşilor cu vârsta cuprinsă între 4 luni şi 1 an, cele mai mari pericole le reprezintă obiectele din spaţiul lor de dormit.

"Cu toate că întotdeauna recomandăm ca zona în care bebeluşul doarme să fie fără perne, pături, tampoane de protecţie etc., mulţi părinţi uită importanţa acestei mesaj, odată ce copilul devine mai mare”, au afirmat oamenii de ştiinţă.

Specialiştii susţin că bebeluşii ar trebui să doarmă pe o suprafaţă rigidă în aceeaşi cameră cu părinţii lor, dar nu în acelaşi pat. De asemenea, obiectele moi şi lenjeria de pat în plus ar trebui eliminate din zona de dormit, până când copilul are cel puţin un an.

Potrivit studiului, numărul de părinţi care împart patul cu copiii lor s-a dublat în ultimele două decenii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz