2020-01-28 08:27

Studiu. Toate curele de slăbire au rezultate similare şi funcţionează dacă sunt respectate

 |  13:37
Studiu. Toate curele de slăbire au rezultate similare şi funcţionează dacă sunt respectate

Autorii unui studiu canadian au precizat că toate curele de slăbire au rezultate similare şi funcţionează dacă indicaţiile lor sunt respectate. Aceştia le recomandată celor care vor să scape de kilogramele în plus să aleagă pur şi simplu dieta care li se pare cel mai uşor de urmat, informează bbc.co.uk, citat de Mediafax.

Studiul a analizat datele oferite de 48 de cercetări ştiinţifice diferite. Autorii acestui studiu canadian au ajuns la concluzia că respectarea unei diete este mai importantă decât dieta în sine.

Specialiştii susţin că toate dietele reduc numărul de calorii până la niveluri similare. De asemenea, dietele devin celebre şi se demodează cu regularitate.

Cercetătorii de la Universitatea McMaster din provincia canadiană Ontario şi cei de la Hospital for Sick Children Research Institute din Toronto au analizat date medicale provenind de la 7.286 persoane obeze şi supraponderale. Participanţii la studiu ţineau diete precum Atkins, South Beach, Zone, Biggest Loser, Jenny Craig Nutrisystem, Volumetrics, Weight Watchers, Ornish şi Rosemary Conley.

Studiul a arătat că, după 12 luni, persoanele care urmau diete sărace în carbohidraţi şi diete sărace în lipide slăbeau în medie 7,3 kilograme.

"Diferenţele (dintre diete) sunt mici şi nu par a fi importante pentru oamenii care vor să slăbească. Studiul nostru ar trebui să îi asigure încă o dată pe medici şi pe obezi că nu este nevoie de o abordare specială pentru a ţine dietă, pentru că multe diete diferite par să ducă la beneficii similare generate de pierderile în greutate. Pacienţii pot să aleagă, dintre cele asociate cu cea mai mare pierdere în greutate, dieta care le oferă cele mai mici provocări în privinţa respectării acelui regim", au precizat autorii studiului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine