2019-08-17 17:57

COLA, la fel de PERICULOASĂ ca fumatul

 |  16:37
COLA, la fel de PERICULOASĂ ca fumatul

Intr-o doza de cola, respectiv 330 ml, se gasesc noua lingurite de zahar, in timp ce medicii recomanda cel mult sapte lingurite pe zi, cantitate care produce daune semnificative corpului si imbatraneste organele interne. Medicii spun că un consum zilnic de băuturi cu zahăr adăugat poate avea acelaşi efect asupra organismului ca fumatul.

Potrivit unui studiu citat de businessmagazin.ro, in cazul celor care consumă în jur de două pahare de băuturi cu zahăr adăugat (în jur de 600 de mililitri), cercetătorii au descoperit că organele lor prezentau semne ce ar fi trebuit să apară 4-5 ani mai târziu. Similare cu semnele apărute în cazul fumătorilor.

Pericolul se găseşte însă şi în dulciuri - biscuiţii, ciocolata, torturile sau îngheţata ar trebui consumate cât mai rar cu putinţă.

În loc de o dietă bogată în zahăr, încercaţi să vă puneţi la punct una bogată în fibre şi proteine, recomandă specialiştii.

Vestea bună, însă, este că o ceaşcă de cafea dimineaţă este bună pentru sănătate. Cofeina reduce riscurile declinului cognitiv, a bolilor de ficat şi a altor afecţiuni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray