2020-01-27 15:16

SUCURI din supermarket sau sucuri proaspete de FRUCTE? Nutriționistul îți spune ce să alegi!

 |  23:52
SUCURI din supermarket sau sucuri proaspete de FRUCTE? Nutriționistul îți spune ce să alegi!

Muți dintre noi consideră că sucurile de fructe sunt, în general, sănătoase. Le preparăm singuri acasă ori le cumpărăm din supermarketuri. Varianta din urmă este cea mai comodă, însă e și sănătoasă? Nutriționistul Gianluca Mech ne explică pericolele care se ascund în sucurile ambulate.

“Problema sucurilor de fructe ambalate este că de obicei sunt prea bogate în zahăr, chiar și în cazul acelor sucuri special concepute pentru copii. Mai mult, în aceste tipuri de sucuri, cantitatea de fructe este adesea redusă. Cu toate acestea, puteți alege sucuri din fructe 100% sau în care fructele sunt prezente în procente cât mai mari (70-80% în funcție de fructe)”, explică Gianluca Mech.

Deși există și sucuri ambalate care nu afectează neapărat sănătatea, este de preferat să le alegeți pe cele făcute în casă, din fructe proaspete. Cât despre varianta cea mai sănătoasă dintre toate, aceasta este de a consuma fructele ca atare, nu în sucuri!

“Sucurile de fructe ambalate sunt supuse legii pasteurizării, un proces care le garantează siguranța, dar care le fac să piardă cea mai mare parte din vitamine și săruri minerale. Prin urmare, este indicat să vă pregătiți propriile sucuri din fructe proaspete, de sezon și organice acasă. În acest fel, vă asigurați că beți ceva benefic, deoarece sucurile de fructe făcute în casă au o putere antioxidantă mai mare și sunt mai bogate în vitamine și săruri minerale.

Dacă, totuși, doriți să cumpărați un suc de fructe, este mai bine să le alegeți pe cele care conțin fructe în procent de 100% (citiți doar eticheta și cumpărați numai produsele în care apare un singur ingredient). Este și mai bine dacă sunt făcute din fructe ecologice. De asemenea, este important să nu se adauge zaharuri, îndulcitori sau coloranți.

Cu toate acestea, este mai bine să măncați fructe proaspete pentru a suplimenta fibrele, esențiale pentru sănătatea intestinală și generală”, recomandă Gianluca Mech.

Gianluca Mech nu recomandă nici băuturile light sau zero, despre care am putea crede că sunt poate mai sănătoase decât cele normale.

“Băuturile light sau zero conțin îndulcitori în loc de zahăr. Sunt consumate de unii oameni deoarece au puține sau zero calorii și ajută la menținerea unei greutăți optime. În cele mai multe cazuri, acestea nu au putere nutrițională, nici energie, dar produc totuși un impact asupra metabolismului și a producției de insulină. Unele dintre ele au chiar contraindicații. Nu se recomandă consumul frecvent, în special până la vârsta de trei ani sau în timpul sarcinii și alăptării”, dezvăluie Gianluca Mech.

În final, specialistul vine cu o recomandare pentru o sănătate de fier: “Vă recomandăm să beți mai multă apă, singura băutură slabă în calorii și totodată sănătoasă, prin excelență!”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine