2020-01-27 10:31

Surse de energie care generează şi fericire: Un gând îndreptat către iubitul tău face minuni

 |  14:14
Surse de energie care generează şi fericire: Un gând îndreptat către iubitul tău face minuni

Un studiu recent, publicat în revista Psychophysiology, arată că un gând îndreptat către iubitul tău face minuni în ceea ce priveşte starea de bine şi de relaxare. În momentul în care te gândeşti la partener, experimentezi eustresul (o forma pozitivă de stres) care induce o stare psihica cu o tonalitate afectivă pozitivă, puternic exprimată (extaz).

Să visezi cu ochii deschişi la reintalnirea cu iubitul tău nu este deloc o pierdere de timp. Studiul publicat în luna iulie 2014 şi condus de Sarah Stanton, absolventa a sectiei de psihologie din cadrul University of Western Ontario, demonstreaza că aceste momente extrem de relaxante te ajută să-ţi încarci bateriile.

În cadrul cercetării au fost selectate 183 de persoane de diverse varste, apartinand ambelor sexe. Au fost rugate sa se gandeasca la unul dintre aceste 3 lucruri – un prieten de sex opus, iubitul actual sau rutina lor de dimineata – si apoi sa completeze un formular in care-si descriau starea.

Nivelul de glucoza din sange le-a fost masurat inainte si dupa exercitiul de imaginatie. Persoanele care s-au gandit la iubitul/a lor au declarat ca se simt mai fericite, iar nivelul de glucoza din organismul lor a crescut.

Studii anterioare, realizate la aceeaşi Universitate au arătat că în momentul în care te gândeşti la partener, corpul tău produce mai mult cortizol (hormonul stresului), iar acesta conduce la eliberarea glucozei. Astfel, în acea perioadă experimentezi eustresul (o forma pozitivă de stres) care induce o stare psihica cu o tonalitate afectivă pozitivă, puternic exprimata (extaz) şi, mai ales, cu o durată prelungită.

Senzatia placuta pe care ti-o induci de una singura se poate mentine chiar si cateva ore bune.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine