2019-08-19 05:12

Terapia cu nămol crește IMUNITATEA

 |  23:58
 Terapia cu nămol crește IMUNITATEA

Tocmai s-a instalat sezonul rece. Tu cum stai cu imunitatea? Ești pregătit/ă să înfrunți toate problemele acestei perioade din an? Dacă sistemul tău imunitar este depășit, este slăbit și are nevoie de ajutor pentru a face față agenților patogeni, află că terapia cu nămol te poate ajuta în acest sens.

Tratamentul cu nămol, numit și peloidoterapie (din grecescul pelos = nămol), a fost utilizat în forma empirică, încă din cele mai vechi timpuri. Aplicarea sa în forma organizată, supravegheată medical, apare în țara noastră la începutul secolului XX.

Nămolul este constituit dintr-o fracțiune lichidă (apa) și una solidă (săruri minerale, substanțe organice). Nămolurile acționează asupra corpului prin temperatură, presiune (în baia de nămol) și substanțele conținute, dintre care unele se pot absorbi prin piele (sulful, CO2, substanțele estrogenice). Toate acestea dezvoltă efecte locale și generale, la distanță, cum ar fi : efectul analgezic, antiinflamator, miorelaxant, detoxifiant, neuro-endocrin sau de reglare a imunității.

Terapia cu nămol rece

Numită și metoda egipteană, este o procedură cu efect contrastant. Adică răcire- încălzire alternative, cu efect intens asupra circulației și imunității. Se practică, de obicei, în aer liber, pe malul lacului.

„După expunere la soare timp de 10-15 minute, se aplică nămolul rece pe tot corpul sau pe zonele cu afecțiuni. Temperatura scade brusc. Se stă în continuare la soare, timp de 30-60 minute, temperatura crește din nou, până când nămolul se deshidratează, se usucă și devine cenușiu. Apoi se intră în lac pentru spălarea nămolului, se face mișcare în apă, înot (temperatura apei să fie 24º C, rece), când se produce al doilea șoc termic, urmat de o nouă expunere la soare. ”, aflăm de la dr. balneolog Suzana Pretorian.

Indicații ale terapiei cu nămol rece :

Afecțiuni ale aparatului locomotor, stări post operatorii/post traumatice, boli neurologice (nevrite, nevralgii), boli vasculare – varice în primele stadii, tulburări de circulație periferică, re-energizare/creșterea imunității/călirea organismului.

Contraindicații specifice  ale terapiei cu nămol rece :

- stadii acute/subacute ale afecțiunilor tratate, sindrom Raynaud, persoane epuizate, în convalescență.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-22Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

De ce nu importăm și terapie de șoc din Arabia Saudită De câțiva ani buni, nu a fost săptămână la noi în care să nu explodeze câte un scandal de corupție sau legat de problemele din justiție, în special despre protocoalele secrete și legalitatea completelor de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție
07 Feb 2019 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray