2020-08-09 20:30

Timpul petrecut în faţa calculatorului şi a televizorului creşte riscul de a suferi de depresie

 |  14:10
Timpul petrecut în faţa calculatorului şi a televizorului creşte riscul de a suferi de depresie

Un studiu recent, realizat de cercetători chinezi, arată că timpul petrecut excesiv în faţa calculatorului şi a televizorului se numără printre formele de sedentarism care pot creşte riscul de a suferi de depresie.

Studiul, care a adunat datele a zeci de cercetări pe mii de voluntari, realizat de savanţii chinezi de la Colegiul medical din Universitatea Qingdau din Shangong, arată că un stil de viaţă sedentar creşte cu 25% riscurile de instalare a depresiei, comparativ cu persoanele cu un stil de viaţă activ.

Cercetarea precizează că activitatea fizică este o soluţie potrivită pentru prevenirea depresiei.

"Deşi a fost vorba despre o cercetare aprofundată într-un domeniu relativ nou, există încă o serie de întrebări fără răspuns", a declarat Megan Teychenne, de la Centrul de Cercetare pentru Activitate Fizică şi Nutriţie din cadrul Universităţii Deakin din Melbourne, Australia.

Cercetarea, publicată în British Journal of Sports Medicine, a combinat şi reanalizat rezultatele obţinute în urma monitorizării a 193.166 de participanţi la alte 24 de studii observaţionale publicate anterior, care s-au concentrat pe nivelurile de comportament sedentar şi riscul de depresie.

Datele adunate din aceste studii au arătat că persoanele cu un comportament sedentar accentuat sunt cu 25% mai predispuse la a suferi de depresie, comparativ cu persoanele cu un stilul de viaţă mai puţin sedentar.

De asemenea, persoanele care preferă să se uite la televizor sunt cu 13% mai predispuse la a fi deprimate, în timp ce cele care petrec mult timp în faţa calculatorului au un risc cu 22% mai pronunţat de a suferi de depresie.

"Mesajul pe care trebuie să îl transmitem publicului este «Mai multă mişcare, mai puţine perioade de inactivitate»", a precizat Megan Teychenne.

Nu există până în prezent dovezi care să arate că o anume activitate fizică este cea mai bună. Cercetările sugerează însă că o formă de exerciţii fizice moderate ca intensitate şi durată ar fi cea mai eficientă.

"Le spun des oamenilor să aleagă o activitate fizică plăcută, care îi face să se simtă bine, iar asta este cheia. Nu trebuie ca oamenii să fie forţaţi să exerseze, este mai bine ca ei să aleagă, iar un mod de a alege este să simtă că fac ceva plăcut", a declarat Jennifer Brunet.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz