2020-07-06 21:08

TOP 3 cele mai benefice pentru sănătate BĂI TERAPEUTICE

 |  14:00
TOP 3 cele mai benefice pentru sănătate BĂI TERAPEUTICE

Baile termale au un efect pozitiv la problemele locomotive, la afectiunile ginecologice, urologice, dermatologice și a sistemului nervos. Inhalația vaporilor de apă este util în tratamentul afecțiunilor respiratorii. Intrând în contact cu piele, vaporile de apă vindecă diferite afecțiuni dermatologice ca și eczema, Lichen sau psoriază.

1. Baia sărăta individuală

Apă sărată este pompată dintr-un rezervor natural, de apă sărată, din Lacul Ursu. Datorită conținutului extraordinar de ridicat de săre și a efectului de flotație a corpului, Lacul Ursu este cunoscut și ca Marea Moartă a Transilvaniei. În baza de tratament, această apă este încălzită la 32-36 ºC și pompată în căzile individuale. Durata băii sărate terapeutice este de 15-20 de minute. Atuul ei? Un remediu excelent pentru bolile reumatice și cele ale sistemului nervos, dar și pentru bolile dermatologice și disfuncțiile ginecologice.

2. Baie termală carbogazoasă

Baia termală carbogazoasă este o baie individuală cu apă termală având o temperatură constantă, de 32-34 ºC, în care se introduce o anumită cantitate de bioxid de carbon sub formă de bule. Procedura durează 20 de minute. Cum se desfșoară?  Micile bule de bioxid de carbon ating și acoperă piele, pe întreg corpul, absorbindu-se prin aceasta. Efectul? Scăderea activității cardiace, a tensiunii arteriale șir educerea stresului miocardului.

În timpul acestei proceduri terapeutice, căldura apei termale dilată vasele sanguine reducând tensiunea arterială și relaxând musculatura. În completare, sulful și celelalte minerale din apa termală se absorb încet în piele, reducând degradarea elastinei și a colagenului din cartilagiu, tendoane și țesuturile conjunctive. Bioxidul de carbon combinat cu apa minerală termală are astfel un dublu efect.

3. Baie individuală termală aromatizată

Baia individuală termală aromatizată este o o experiență specială. Temperatura apei este de 36 până la 38 ºC și durează 20 de minute. Unicitatea acestei proceduri constă în adăugarea de extracte vegetale pentru a conferi apei termale cât mai multe efecte benefice, potrivit specialistilor Danubius Health Spa Resort din Sovata. Iată câteva exemple: lavanda pentru relaxare, mușețel pentru efectul antiseptic asupra epidermei, balsam de lămâie în loc de sedative ușoare și urzică pentru rejuvenarea pielii. Efectul relaxant al acestei băi se datorează atât apei termale, ci și proprietăților excelente ale extractelor de plante medicinale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz