2020-03-28 17:49

Unde găsim mai mulți MICROBI decât în vasul de toaletă

 |  22:51
Unde găsim mai mulți MICROBI decât în vasul de toaletă

Dacă ați fi întrebați unde se găsesc cele mai multe bacterii în locuința dumneavoastră, probabil că ați răspunde astfel: în baie, în vasul de toaletă, pe podele, în chiuvetă etc. Avem dreptate? Surpriza vine, însă, de la cercetătorii care au arătat că această presupunere este greșită.

Un studiu realizat de NSF International, intitulat "Locurile din casă cu cele mai multe bacterii" a analizat 30 obiecte casnice deținute de 22 familii pentru a identifica unde se găsesc cei mai mulți germeni. Înainte de test, toți participanții au fost și ei de părere că baia este locul favorit al microbilor. Doar că răspunsul avea să fie unul departe de ideea preconcepută ... Ce părere ați avea dacă v-am spune că, în realitate, locul cu cei mai mulți microbi este chiar… bucătăria? Da, ați citit bine. Locul din casa dumneavoastră, pe care poate îl credeați cel mai curat, în realitate găzduiește colonii de bacterii.

Mediul ideal unde microbii aleg să se dezvolte și să viețuiască este unul cald și umed, așa cum sunt atâtea și atâtea obiecte din bucătăria noastră. Studiul a testat prezența bacteriilor coliforme din familia cărora fac parte și Salmonella și E-coli. Rezultatele au fost surprinzătoare: cele mai multe bacterii s-au regăsit pe 75% dintre bureții de vase, 45% dintre chiuvetele de bucătărie, 32% dintre blaturile din bucătărie și doar pe 27% dintre suporturile de periuțe de dinți. 

La polul opus, au fost suprafețele mai netede și reci, precum chei, bani, tastaturi. Se pare că acestea, contrar așteptărilor, nu tind să găzduiască atât de mulți microbi.

Nu trebuie, însă, să ne panicăm, mai ales că acum găsim tot felul de soluții pentru dezinfectarea acestor suprafețe. Primul pas a fost făcut atunci când am conștientizat pericolul care se află atât de bine ascuns (adică chiar sub nasul nostru).

Etapa următoare este să găsim cele mai eficiente soluții prin intermediul cărora să câștigăm lupta cu bacteriile din bucătărie. Avem nevoie de un produs care să le anihileze încă de la prima utilizare, sustin specialistii Asevi. Totodată, aveți grijă mare la bureții de vase care, mereu umezi, reprezintă un mediu propice pentru proliferarea bacteriilor. Recomandat este să schimbați bureții de vase o dată pe săptămână, astfel putându-vă asigura că țineți microbii la distanță.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine