2020-07-10 04:08

Vrei să schimbi aerul în noul an? Iată 5 orașe din lume numai bune pentru sănătatea ta

 |  23:31
Vrei să schimbi aerul în noul an? Iată 5 orașe din lume numai bune pentru sănătatea ta

Poate că te-ai săturat de București sau de oricare alt oraș din România și vrei să te muți, să începi o nouă viață. Dacă se poate, o viață sănătoasă!

În sondajele de opinie privind nivelul de trai, orașele sănătoase sunt considerate acelea care asigură un standard de viață ridicat datorită infrastructurii lor avansate și a bunelor servicii medicale, recreaționale și de petrecere a timpului liber. Să vedem cum stau lucrurile și care ar fi cele 5 orașe sănătoase ale lumii în care e bine să trăim.

Pe locul 1 ca sugestie Viena, Austria. Un studiu care examinează condițiile socio-economice ale orașelor a plasat Viena pe primul loc în ceea ce privește calitatea vieții. De la locuințe accesibile și un sistem de învățământ excelent, la o moștenire culturală bogată și acces ușor la împrejurimi naturale frumoase, iată doar câteva motive pentru care Viena este un loc considerat bun pentru un trai sănătos. Potrivit analiștilor, apartamentele vieneze sunt de invidiat - parchet lustruit, tavane înalte, decorative, camere luminoase, spațioase, fațade superbe și, cel mai important, chirii în general accesibile. Deși prețurile au crescut constant în ultimii ani, ele rămân însă relativ scăzute în comparație cu multe orașe europene. Sistemul de locuințe sociale are, de asemenea, o reputație solidă, 60% din populația orașului locuind în „apartamente subvenționate”. Viena are multe spații verzi, plaje populare și podgorii, iar transportul public este ieftin şi eficient. Pe lângă perspectiva generală de securitate îmbunătățită pentru vestul Europei, Viena beneficiază şi de rata scăzută de criminalitate.

Cel mai potrivit oraș pentru a începe o viață nouă

Pe locul 2 se situează Vancouver, Canada. Orașul Vancouver are o strategie îndrăzneață și ambițioasă pentru a construi un oraș sănătos pentru toți până în 2025. Strategia și planul de acțiune pentru orașul sănătos este un plan pe termen lung pentru oameni mai sănătoși, locuri mai sănătoase și o planetă mai sănătoasă! Se adresează sănătății în sensul cel mai larg prin integrarea elementelor care influențează bunăstarea și implicând sectoare diverse într-o viziune comună a unui oraș cum așa cum trebuie pentru toți locuitorii. Obiectivele și acțiunile strategiei se concentrează pe sănătatea și bunăstarea urbană, cum ar fi pregătirea școlară pentru copii, venituri adecvate pentru toți și sentimentul de legătură și apartenență al membrilor comunității. Însă cele mai simple idei sunt adesea cele mai dificile de implementat, mai ales atunci când împărțesc multe sectoare și au potențial de impact enorm. Prin urmare, dacă vrei să te simți în siguranță și să ai sistemul de sănătate foarte bine pus la punct, atunci e cazul să te muți în Canada, mai exact în Vancouver! Despre care se spune că este cel mai potrivit oraș pentru a începe o viață nouă. Desigur, dacă îți dorești acest lucru.

Pe locul 3 este Buenos Aires, Argentina. Se poate spune că Buenos Aires plesnește de atâta viață. Comparativ ca dimensiune cu New York City, orașul e într-o agitație perpetuă și…sănătoasă. Magazine bio, locuri unde poți lua un prânz organic, ori să bei smoothie-uri delicioase, toate pot fi găsite aici. Iar o plimbare, ori o alergare pe lângă numărul impresionant de librării (poate și intri în ele!) și gradinile japoneze vă poate favoriza întâlnirea cu starea de bine din acest oraș cosmopolit.

O alegere populară pentru expați și una cu o cultură a fitness-ului

Locul 4 este ocupat de Berna, Elveția. Se spune că Berna reprezintă o alegere populară pentru expați: 34% din populație sunt rezidenți străini. Elveția a fost clasată pe locul 1 în World Happiness Report 2015, iar cei care își fac casa în Berna se bucură de o bună calitate a vieții. Situată pe râul Aare, capitala Elveției este o destinație populară pentru turiști și ca locație a celor trei niveluri de guvernare (parlament, oraș, cantonal și federal). Berna este cunoscută pentru calitatea înaltă a vieții, instituțiile de învățământ excelente și facilitățile de asistență medicală, ceea ce face ca orașul să fie o alegere excelentă pentru cei care vor să se stabilească acolo sau numai să îl viziteze. Elveția este o țară mică, dar foarte diversă - nu numai geografic, iar orașul Berna este în Elveția, deci…

Locul 5 este ocupat de Barcelona, Spania. De ce a fi sănătos în Barcelona este mult mai ușor decât crezi? Deoarece în capitala catalană există o cultură a fitness-ului și sănătății în plină expansiune, cu studiouri de pilates și opțiuni vegane cât cuprinde. Conform unui studiu Bloomberg, realizat în 169 de țări, Spania este cea mai sănătoasă națiune din lume, iar o serie de alte studii au prezis că locuitorii săi se vor bucura de cea mai lungă speranță de viață până în anul 2040. Aceste rapoarte tind să ofere aproape tot meritul renumitului stil de viață mediteranean, foarte apreciat ca fiind cel mai sănătos din lume. Se crede că fructele și legumele proaspete, râurile de ulei de măsline și aspectele socio-culturale sunt motivele pentru o astfel de longevitate. Turiștii se pot relaxa în unul din cele mai mult de 500 de centre spa din oraș. Aici sunt aproape 1.400 de restaurante vegane și 32 de centre de yoga. Asta dacă oamenii nu vor să profite de plajele din Barcelona, care beneficiază de mai mult de 2.500 de ore însorite pe an. Prin urmare, în Barcelona e greu să nu remarci numărul de restaurante și cafenele vegane, ori de magazine cu mâncare și sucuri bio. Dacă vă stabiliți la Barcelona, sau doar o vizitați, fiți pregătiți să trăiți viața mediteraneană autentică!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz