2020-05-29 04:21

1 iunie, Ziua copilului, ar putea deveni nelucrătoare

 |  11:56
1 iunie, Ziua copilului, ar putea deveni nelucrătoare

Mai mulți parlamentari au depus un proiect de lege care prevede ca ziua de 1 iunie, Ziua copilului, să fie nelucrătoare. Propunerea legislativă modifică Codul muncii, ea fiind inițiată de 85 de parlamentari de la toate partidele.

Proiectul prevede că 1 iunie, Ziua copilului ar urma să fie nelucrătoare, alături de 1 și 2 ianuarie, prima și a doua zi de Paști, 1 mai, prima și a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie — Sfântul Andrei, 1 decembrie, prima și a doua zi de Crăciun, două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestora.

Potrivit expunerii de motive, timpul petrecut de părinți alături de copii reprezintă cea mai eficientă și simplă metodă de a forma și consolida o relație sănătoasă copil-părinte.

"Acest timp le asigură copiilor un mediu armonios în care să crească și să se dezvolte și le oferă un set de valori și un model de urmat pentru când vor fi, la rândul lor, părinți", au menționat inițiatorii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine