2020-07-05 17:51

100 de angajați s-au blocat în subteran la Salina Ocna Dej

 |  16:19
100 de angajați s-au blocat în subteran la Salina Ocna Dej

Mai mult de 100 de angajați ai Salinei Ocna Dej s-au blocat, miercuri, în subteran, cerând să fie plătiți în funcție de realizări, o delegație condusă de directorul general al Societății Naționale a Sării aflându-se la fața locului pentru negocieri.

Primarul municipiului Dej, Costan Morar, a declarat că angajații au reclamat faptul că sume importante realizate la Salina Ocna Dej sunt trimise pentru sprijinirea financiară a altor saline din țară, scrie Mediafax.

"Peste 100 de angajați ai Salinei Ocna Dej s-au blocat în subteran, este vorba despre cei din schimburile I și II. Oamenii sunt nemulțumiți că nu primesc salariile în funcție de realizări și de producția înregistrată. Ei au reclamat faptul că sume importante realizate la Salina Ocna Dej sunt trimise pentru sprijinirea financiară a altor saline din țară, fapt care nu le convine. Angajații vor descentralizare și să le fie respectată munca. Ei au început încă de luni un protest spontan, au întrerupt activitatea, iar acum au trecut măsuri extreme. La Salina Ocna Dej se află și directorul general al Companiei Naționale a Sării, Dumitru Matei, care conduce o delegație cu scopul de a aplana acest conflict", a spus Morar.

La intrarea în Salina Ocna Dej așteaptă zeci de camioane pentru a fi încărcate cu sare necesară firmelor care se ocupă de lucrări de deszăpezire.

Reprezentanți ai Societății Naționale a Sării au declarat, astăzi, că protestul angajaților de la Salina Ocna Dej este nejustificat.

"Motivul invocat este legat de acordarea unor premii și a recompensei anuale. Protestul este nejustificat întrucât până la aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli aferent anului 2016 prin HG, cheltuielile de natură salarială se pot acorda angajaților Societății Naționale a Sării numai cu respectarea unor prevederi legale", au spus sursele citate.

Acestea au precizat că protestatarii nu au fost dispuși să semneze declarații prin care refuză să înceapă lucrul.

Anul trecut, în decembrie, angajații de la Salina Ocna Dej au protestat la fel, prin blocarea în subteran, solicitând să fie plătiți în funcție de producția înregistrată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz