2019-12-06 03:11

12 cazuri de gripă, majoritatea cu virus AH1N1, diagnosticate la nivel naţional

 |  13:13
12 cazuri de gripă, majoritatea cu virus AH1N1, diagnosticate la nivel naţional

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, marţi, că un număr de 12 cazuri de gripă, majoritatea cu virus AH1N1, au fost diagnosticate, până în prezent, la nivel național.

Alexandru Rafila a susţinut că numărul de infecții respiratorii este mai mic decât în aceeași perioadă a lui 2015.

"Din fericire, în România circulația virusului gripal este redusă. Chiar numărul de infecții respiratorii este mai mic decât cele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut. Până în momentul de față, la nivel național, au fost diagnosticate 12 cazuri de gripă, marea majoritatea AH1N1. Este virusul care circulă pe continentul european în măsura cea mai mare și care în Ucraina a produs un număr mai mare de îmbolnăviri. Noi nu avem nimic în plus de făcut față de situația de săptămâna trecută. În continuare recomandăm măsurile de prevenție specifice, respectiv vaccinarea să continue, ea poate continua și în cursul acestei luni din cauza contextului epidemiologic din România", a precizat Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

Președintele Societății Române de Microbiologie a recomandat vaccinarea mai ales în cazul persoanelor care călătoresc în Ucraina.

"Pentru cei care urmează să călătorească în Ucraina bineînțeles că vaccinarea este în continuare indicată, vaccinul conținând exact antigenele necesare pentru prevenirea infecției cu virusul AH1N1. Evoluția procesului epidemic este imprevizibilă și nu putem să știm de la un an la altul cum urmează să evolueze. Virusul AH1N1 a fost inclus practic, începând din anul 2009, în formula vaccinului sezonier în fiecare an", a explicat medicul Alexandru Rafila.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray