2020-02-24 14:54

20.000 de oameni vor protesta astăzi în Capitală

 |  17:41
20.000 de oameni vor protesta astăzi în Capitală

Aproximativ 20.000 de oameni vor protesta,astăzi, în Piaţa Revoluţieişi în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de măsurile de austeritate dispuse deGuvern. Manifestaţia va da peste cap circulaţia în Capitală.

PreşedinteleCNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a propus liderilor celorlalte confederaţiisindicale reînceperea discuţiilor din octombrie, în scopul de a crea o marecentrală sindicală care să împiedice Guvernul să ia măsuri împotrivasalariaţilor. Petcu a spus, ieri, într-o conferinţă de presă, că, dacă acţiuneade astăzi va eşua, toţi liderii confederaţiilor sindicale vor trebui să reiadiscuţiile, din octombrie, pentru crearea unei singure structuri sindicaleputernice. "Lansez public încă o dată ideea de unificare sindicală. Dacăacţiunea de mâine (miercuri - n.r.) nu va reuşi, nu ne rămâne decâtconcentrarea într-o singură structură sindicală sau două, pentru a încerca săne rezolvăm împreună problemele, nu separat", a spus Petcu.

Celelalteconfederaţii nu au fost însă în asentimentul liderului CNSLR-Frăţia.Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, nu consideră beneficăcrearea unei singure structuri sindicale. "Nu cred că este nevoie de ocoagulare a mişcării sindicale. Ideea creării unei singure structuri nu estebenefică, pentru că este mult mai uşor de subordonat unui partid politic sauGuvernului", a precizat Hossu. Liderul "Cartel Alfa" a subliniatfaptul că este necesar să existe două confederaţii, pentru a putea creaalternativă pentru membrii de sindicat. În opinia lui Hossu, este posibilăunirea mişcării sindicale în două confederaţii şi se va realiza "cutimpul" dacă membrii de sindicat o vor impune. Pe de altă parte, preşedinteleBlocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat că are toatădisponibilitatea pentru discuţii privind unirea mişcării sindicale, darconsideră că sunt şanse foarte mici să fuzioneze cele cinci confederaţii, fiindvorba de culturi instituţionale diferite. "Unirea mişcării sindicale esteun subiect care poate fi discutat, este foarte important să avem aceeaşiabordare, să lăsăm deoparte orgoliile. Cred însă că sunt şanse foarte mici săfuzioneze toate cele cinci confederaţii, pentru că este vorba de culturiinstituţionele diferite, nu ţine neapărat de lideri, este vorba de cei dinstructurile teritoriale, fiecare are aspiraţiile lui", a precizat Costin.

Traficulrutier în Capitală se va restricţionează, astăzi, în zona centrală în care sevor desfăşura protestele Sanitas şi ale CNSLR-Frăţia, la care sunt aşteptateaproximativ 20.000 de persoane. Astfel, traficul se va restricţiona între orele9.00 şi 15.30 pe Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Bulevardul Regina Elisabeta,între orele 14.00 şi 19.30 pe Şoseaua Kiseleff, între Arcul de Triumf şi PiaţaVictoriei şi respectiv, între orele 13.00 şi 16.00 pe bulevardele NicolaeBălcescu, Gh. Magheru, Lascar Catargiu, între Piaţa Universităţii şi PiaţaVictoriei, sens Piaţa Victoriei. În acest context, autobuzele liniilor RATB dinzona centrală vor circula conform indicaţiilor agenţilor de poliţie.Protestarii vor fi în Piaţa Victoriei între orele 15.00 şi 19.00.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine