2019-11-18 09:08

25 de pacienţi așteaptă un donator compatibil pentru realizarea transplantului

 |  18:06
25 de pacienţi așteaptă un donator compatibil pentru realizarea transplantului

Anul acesta, prin intermediul Registrului Donatorilor de Celule Stem, 6 pacienți care aveau nevoie de un transplant și pentru care nu s-au identificat donatori compatibili în familie, au fost transplantați cu succes în cele trei centre de transplant din țară: 3 pacienți la Institutul Clinic Fundeni, 2 pacienți la Spitalul de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara și unul la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. Toți cei șase pacienți au avut donatori din străinătate: Germania, Polonia și Belgia.

Un număr de 25 de pacienți așteaptă să fie identificat un donator compatibil în vederea realizării transplantului. Șapte pacienți care au deja un donator compatibil confirmat vor beneficia de un transplant de celule stem hematopoietice în următoarea lună.

 

În cadrul campaniei de comunicare “Donează o șansă la viață!”, Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Asociația Salvatorilor Voluntari în Situații de Urgență au demarat o serie de evenimente de promovare a donării de celule stem hematopoietice, pe data de 27 iulie în trei parcuri din Bucureşti.

 

După o săptămână de prezență în parcurile Herăstrău și Alexandru Ioan Cuza din București, la centrul mobil de donare al caravanei “Donează o șansă la viață”, 199 de persoane s-au înscris în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH).

 

Pentru mai multe informaţii despre donarea de celule stem hematopoietice, puteți suna TelVerde 080.088.STEM (7836), număr apelabil din  reţeaua Romtelecom, sau accesa site-ul www.registru-celule-stem.ro și pagina de Facebook registru-celule-stem sau contacta Registrul Naţional al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice sau vă puteți adresa direct unuia dintre cele 18 centre ale donatorilor de celule stem.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-08-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray