2020-01-27 13:40

3 paşi pentru a fi în formă primăvara asta. Ce rol are berea în regimul zilnic

 |  21:01
3 paşi pentru a fi în formă primăvara asta. Ce rol are berea în regimul zilnic

Odată cu venirea primăverii, problema kilogramelor în plus, acumulate în perioada sezonului rece, reprezintă un subiect de interes pentru orice femeie. Astfel, adoptarea unei diete echilibrate devine obligatorie pentru femeile care îşi doresc să reintre în formă.

Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, prezintă trei paşi simpli şi la îndemână care pot favoriza reuşita oricărei diete. “Organismul resimte primăvara anumite carenţe nutriţionale. În cazul dietelor, este posibil ca aceste deficienţe chiar să se accentueze, putând crea un dezechilibru. Este nevoie aşadar în această perioadă de o atenţie sporită în ceea ce priveşte stilul de viaţă şi opţiunile alimentare. Disciplina şi seriozitatea nu trebuie să lipsească nici în acest caz, iar prin respectarea a trei paşi simpli se pot constitui premisele pentru a reintra în forma dorită”, spune Corina Zugravu.

Hidratează-te corespunzător

3 paşi pentru a fi în formă primăvara asta. Ce rol are berea în regimul zilnic
zoom

O regulă de bază pentru o bună funcţionare a organismului constă într-o hidratare corespunzătoare. De aceea, este necesar un consum de minimum 2 l de lichide pe zi. În afară de apă, pot fi consumate ceaiuri neîndulcite, sucuri de fructe proaspete, dar şi bere fără alcool. Pentru un tonus bun, e important să nu renunţi la ceea ce îţi face plăcere. Cu doar 17 kcal/ 100 ml, cu mult mai puţin decât sucul de portocale sau de mere, berea fără alcool poate fi o variantă ideală de hidratare, mai ales că poate furniza oganismului şi fibrele şi antioxidanţii pe care îi conţine.

Practică sport constant

Exerciţiile fizice frecvente, indiferent de gradul de dificultate a acestora, sunt indispensabile pentru a beneficia de cele mai bune rezultate în timpul dietelor. În acest fel, corpul se tonifică, rezistenţa la stres creşte şi, în acelaşi timp, imunitatea. Mai mult, endorfinele produse de organismul tău în urma efortului fizic vor contribui eficient la starea ta de bine.

Oferă-i corpului tău aportul necesar de vitamine

3 paşi pentru a fi în formă primăvara asta. Ce rol are berea în regimul zilnic
zoom

Aportul de vitamine necesar organismului provenit din alimentaţie este la fel de important. Astfel, vitamina C poate fi asimilată prin consumul de legume verzi, precum: urzici, ştevie, usturoi verde, ceapă verde, lobodă, leurdă, mărar etc. Acestea sunt şi hipocalorice, rehidratante şi mineralizante.  De asemenea, datorită conţinutului scăzut de calorii, berea consumată moderat poate fi binevenită chiar şi în cazul dietelor, putând fi o reală sursă de vitamine. Pe lângă sodiu şi proteine, berea conţine şi vitamine din complexul B: niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6) şi acidul folic (B9), arată cercetătorii. Mai mult, cu un conţinut de peste 90% apă şi cu doar 43 kcal/ 100 ml în varianta cu alcool, berea poate chiar să regleze nivelul colesterolului. Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maxim 5%.

Centru de Studii pentru Bere

Înfiinţat în luna decembrie a anului 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunităţii medicale şi a publicului larg.

pasi, primavara, exercitii, fizice, alimentatie, bere, sport


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine