2020-07-16 19:39

32 de cazuri de coronavirus, confirmate într-o comună din Giurgiu. Un cartier - în carantină

 |  13:31
32 de cazuri de coronavirus, confirmate într-o comună din Giurgiu. Un cartier - în carantină

Cartierul Rudărie, din comuna Prundu (jud. Giurgiu) este, de duminică dimineață, în carantină, ca urmare a confirmării a 32 de cazuri de coronavirus.

Decizia a fost luată de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Giurgiu (CJCCI), fiind transmisă și acceptată de către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției. Măsura carantinării se instituie de astăzi, 10.05.2020. ora 5.00, conform ordinului comandantului acțiunii.

Potrivit prefectului județului, Aneta Matei, măsura carantinării cartierului în cauză se datorează faptului că până acum acolo au fost diagnosticate 32 de persoane cu noul coronavirus (COVID-19).

Totodată, a fost identificat un număr de 68 de contacți ai primului caz confirmat în comuna Prundu, iar dintre aceștia, până în prezent au fost confirmați 32, 22 de persoane având rezultatul negativ, iar pentru 14 persoane rezultatul este în așteptare.

Pentru persoanele confirmate pozitiv s-au găsit disponibile locuri de spitalizare la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, la Spitalul ”Victor Babeș” din București, la Spitalul Orășenesc Bolintin-Vale din jud. Giurgiu și la Spitalul Municipal ”Caritas” Roșiorii de Vede.

De menționat că în cartierul respectiv locuiesc aproximativ 300 de persoane.

O nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu este programată în cursul zilei de duminică, urmând a se stabili exact măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 în zona carantinată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz