2019-11-18 01:43

320 de utilaje intervin pentru deszăpezire în Capitală. 11 maşini, avariate de copacii căzuţi în ultimele ore

 |  10:13
320 de utilaje intervin pentru deszăpezire în Capitală. 11 maşini, avariate de copacii căzuţi în ultimele ore

Municipalitatea a anunţat că peste 320 de utilaje intervin pentru deszăpezire în Capitală, cu prioritate pe arterele unde circulă autobuze, troleibuze şi tramvaie, în zona spitalelor şi a instituţiilor publice. De asemenea, un număr de 11 maşini au fost avariate de copacii căzuţi în ultimele şapte ore.

Citeşte şi: 

Primăria Capitalei a precizat, într-un comunicat de presă, că cele 322 de utilaje, dintre care 61 în Sectorul 1, 82 în Sectorul 2, 55 în Sectorul 3, 42 în Sectorul 4, 35 în Sectorul 5 şi 47 în Sectorul 6, împrăştie material atiderapant şi pluguiesc zăpada pe arterele din Urgenţa I, respectiv străzile cu trafic RATB, cele unde sunt obiective sociale şi instituţii publice, dar şi în zona podurilor, rampelor, pantelor şi pasajelor.

Totodată, peste 1.000 de operatori manuali curăţă zăpada din staţiile RATB, refugiile de tramvai, rigole şi de pe trecerile de pietoni din toate cele şase sectoare.

"În funcţie de condiţiile de trafic, planul pentru orele următoare este ca operatorii de deszăpezire să intervină cu prioritate pe arterele cu trafic RATB, în zona spitalelor şi a instituţiilor de interes public, pe străzile care fac legătura cu bulevardele mari şi apoi pe străzile laterale", a completat sursa citată.

Semafoare defecte sunt în Piaţa Presei Libere, străzile Charles de Gaulle, Răzoare, intersecţia Calea Floreasca cu strada Glinca şi strada Turda cu bulevardul Ion Mihalache, în aceste zone intervenind echipe de la Administraţia Străzilor.

Municipalitatea a mai anunţat că zăpada de pe liniile de tramvai este îndepărtată cu utilaje RATB, iar 400 de operatori manuali curăţă zăpada de pe refugii.

La centrul social de la Berceni sunt cazate 155 de persoane fără adăpost, iar la cel din Pallady, alte 287 de persoane.

Un număr de 11 maşini au fost avariate în ultimele şapte ore, în Capitală, de copaci doborâţi de vântul puternic, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile.

Acesta a precizat că, între orele 01.00 şi 08.00, reprezentanţii ISU au avut 20 de intervenţii în cazul unor copaci căzuţi, care au avariat 11 autovehicule, precum şi pentru un panou metalic desprins.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti a mai menţionat că solicitările au crescut începând cu ora 04.00, cele mai multe fiind înregistrate în zona de nord a Capitalei.

Capitala şi judeţul Ilfov sunt sub cod galben de ninsoare, viscol şi polei de duminică seară până luni la ora 18.00.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray