2019-12-06 02:55

4,9 milioane lei pentru urgenţe cardiovasculare. Programul se derulează în 7 unităţi sanitare din toată ţara

 |  21:01
4,9 milioane lei pentru urgenţe cardiovasculare. Programul se derulează în 7 unităţi sanitare din toată ţara

Ministerul Sănătăţii a alocat suma de 4.900.000 lei pentru achiziţia de dispozitive şi marteriale sanitare necesare tratamentului urgenţelor majore cardiovasculare.

Autorităţile continuă astfel acţiunile prioritare pentru asigurarea tratamentului prompt şi adecvat al marilor urgenţe prin finanţarea, în premieră, a unui program destinat profilaxiei morţii subite cardiace de cauză aritmică.

Cele 7 unităţi sanitare în care se derulează programul gratuit al MS sunt Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu“ Bucureşti, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Institutul Inimii  de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „N. Stancioiu“ Cluj-Napoca, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. G.I.M. Georgescu“ Iaşi, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg.-Mureş,  Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara.

Unităţile sanitare prin care se derulează programul beneficiază de finanţarea necesară pentru achiziţia de defibrilatoare, sonde de defibrilare, materiale pentru sutură chirurgicală, electrozi pentru defibrilare externă aderenţi (patch-uri de unică folosinţă), materiale sanitare şi dispozitive necesare implantării defibrilatoarelor necesare în profilaxia morţii subite cardiace de cauză aritmică. De asemenea, prin acest program se realizează urmărirea şi reglajul adecvat al dispozitivelor implantate în profilaxia morţii subite cardiace de cauză aritmică.

„În România s-au făcut paşi importanţi în domeniul urgenţei medicale prin crearea şi dezvoltarea unui sistem modern de urgenţă prespitalicesc şi de Unităţi de Primire a Urgenţelor (UPU). Se impunea însă asigurarea unor condiţii corespunzătoare de îngrijire şi tratament al marilor urgenţe şi la nivelul spitalelor. Anul acesta am alocat aproximativ 180.000.000 lei pentru tratamentul pacienţilor critici cu infarct miocardic acut şi  pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici din secţiile ATI şi vom continua dezvoltarea acestui sistem astfel încât la sfârşitul anului să putem beneficia de un sistem integrat“, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Dezbatere pentru compensate

Ministerul Sănătăţii a mai anunţat că organizează joi, ora 09.00, la sediul Institutului Naţional de Sănătate Publică, sala Amfiteatru, str. dr. Leonte, nr. 1-3, sector 5, Bucureşti, o dezbatere publică pentru proiectul de act normativ referitor la actualizarea listei de compensate, ce poate fi vizualizat la adresa de web www.ms.ro, rubrica Legislaţie - Transparenţă decizională. Proiectul de Ordin se referă la aprobarea Criteriilor de evaluare a tehnologiilor medicale, a documentaţiei care trebuie depusă de solicitanţi, a instrumentelor metodologice utilizate în procesul de evaluare privind includerea, extinderea indicaţiilor, neincluderea sau excluderea medicamentelor în/din Lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray