2020-02-26 00:41

5% din taxele obţinute din jocurile de noroc, alocate Ministerului Culturii pentru restaurări şi film

 |  14:28
5% din taxele obţinute din jocurile de noroc, alocate Ministerului Culturii pentru restaurări şi film

Ministerul Culturii vrea ca 5% din taxele pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a acestora, precum şi din taxa de acces. Aceste fonduri ar urma să fie alocate către restaurări de monumente istorice şi film.

Proiectul de ordonanţă entru modificarea OUG nr. 77 din 24 iunie 2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc prevede ca din cei 5% alocaţi Ministerului Culturii din taxele aferente jocurilor de noroc 2% să fie direcţionaţi ''pentru finanţarea consolidării si restaurării clădirilor monumente istorice cu risc seismic crescut în care funcţionează instituţii publice de cultură de interes naţional şi local, 1,5% pentru Fondul cinematografic, 1,5% pentru Programul Naţional de Restaurare a Monumentelor Istorice''.

Potrivit notei de fundamentare a ordonanţei, bugetul alocat Ministerului Culturii a fost ''afectat negativ în ultimii ani marcaţi de restricţii bugetare'', reducându-se contribuţiile la fondurile speciale din domeniul culturii: Timbrul monumentelor istorice, Fondul Cultural Naţional, Fondul Cinematografic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine