2020-04-03 08:48

55.000 de fermieri, controlați de APIA. Ce sancțiuni riscă

 |  18:26
55.000 de fermieri, controlați de APIA. Ce sancțiuni riscă

În jur de 55.000 de fermieri, care dețin 1,5 milioane hectare, au fost controlați clasic și prin teledetecție în acest an, la nivel național. Este anunțul făcut luni de directorul general adjunct al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Nicolae Horumbă, transmite Agerpres.

"Rapoartele sunt introduse în sistem și este în curs rularea controlului administrativ și gestionarea erorilor care au rezultat pentru acești fermieri. Cifra exactă a acestora nu o știu, dar sunt în jur de 55.000 de fermieri care au fost controlați clasic și prin teledetecție la nivel național și pe cererile acestor fermieri se lucrează pe controlul administrativ. Ei dețin în jur de 1,5 milioane hectare", a spus Horumbă, întrebat când își vor primi subvențiile fermierii care au intrat pe controlul clasic și prin teledetecție.

În ceea ce privește neregulile găsite în cazul fermierilor controlați, reprezentantul APIA a subliniat că "sunt destul de diverse" și țin de eco-condiționalitate.

"Neregulile sunt destul de diverse, pornind de la faptul că unele parcele au fost amplasate greșit și la teledetecție s-a detectat că acele culturi nu se regăsesc, sunt foarte multe nerespectări pe eco-condiționalitate. Sunt foarte diverse și abia după rularea controlului administrativ, nu o gestionare automată, ci caz cu caz, eroare cu eroare, de către oamenii noștri, de abia atunci putem face o centralizare să vă spunem că, din 55.000 de fermieri, o parte au avut erori de amplasare a parcelelor, alții de declarare eronată a culturii ș.a.m.d., în funcție de schemele de plată pe care le-au accesat. Ei sunt controlați și, dacă se găsesc neconformități, sunt sancționați dar asta nu înseamnă că li s-au dat niște bani și noi îi cerem înapoi. Sancțiunea înseamnă că suma se reduce într-un procent cu neregulile constatate ", a adăugat Horumbă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine