2020-02-18 12:31

6 milioane de lei pentru statuia prinţului Rainier III de Monaco

 |  17:33
6 milioane de lei pentru statuia prinţului Rainier III de Monaco

Primăria Capitalei prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic (AMPT) va plăti circa 6 milioane de lei pentru realizarea statuii prinţului Rainier III de Monaco, potrivit site-ului de licitaţii publice. Statuia va fi realizată de sculptorul Ionel Stoicescu şi ar urma să fie amplasată în Parcul Circului Globus Bucureşti. Municipalitatea va mai plăti jumătate de milion de lei sculptorului Ioan Bolborea pentru remodelarea artistică a platformei suport şi recondiţionarea Ansamblului statuar Caragialiana. Municipalitatea a plătit în 2010, 5,5 milioane lei pentru realizarea ansamblului, aceluiaşi sculptor.

Contractul pentru “Efectuarea, finalizarea şi amplasarea ansamblului monumental Rainier III de Monaco” a fost atribuit de AMPT pe 24.07.2014, însă anunţul de atribuire a fost postat pe site-ul de achizitii publice abia la începutul acestui an. Contractul a fost atribuit prin negociere, fiind o singură ofertă.

Refreritor la statuia prinţului Rainner III de Monaco, “ansamblul monumental este compus din statuia din bronz a prinţului Rainier III şi şapte elemente statuare figurative din bronz montate pe o platformă soclu din piatră naturală. Elementele statuare figurative reprezintă numere de circ executate la dimensiunea naturala”, se mai arată în anunţul de licitatii publice. Prin Hotărârea de Guvern nr. 649 din 22 iunie 2011 s-au alocat 300.000 lei pentru monument. Prinţul Rainier al III-lea de Monaco (31 mai 1923 - 6 aprilie 2005) a condus timp de peste 55 de ani Principatul de Monaco, fapt considerat un record de longevitate printre monarhiile europene. El a fost fiul prinţesei Charlotte de Monaco şi tatăl prinţului Albert al II-lea de Monaco. În 1956, Rainier s-a căsătorit cu actriţa americană câştigătoare a unui premiu Oscar Grace Kelly. Autorul statuii, Ionel Stoicescu, a mai realizat Monumentului Fondatorilor Uniunii Europene din Bucuresti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine