2020-04-05 17:38

60.000 de nou-născuţi au nevoie de imunizare împotriva tuberculozei

 |  17:59
60.000 de nou-născuţi au nevoie de imunizare împotriva tuberculozei

Vaccinarea BCG a fost reluată, ieri, în toate spitalele şicentrele de imunizare organizate la nivel naţional, iar în Capitală au mai fostorganizate şase centre de imunizare antituberculoză pentru copiii născuţi înperioada februarie – iunie, informează Ministerul Sănătăţii.

"De astăzi am reînceput vaccinarea BCG. Avem suficientedoze de vaccin antituberculoză, toate cele un milion de doze achiziţionate prinUNICEF fiind repartizate. În Bucureşti, vaccinarea BCG se va face în centrelespeciale de vaccinare pe care le-am deschis, iar în ţară recuperarea lavaccinare a nou-născuţilor se va face fie în centre de vaccinare organizate înmaternităţi, cum este exemplul Capitalei, fie la medicii de familie”, adeclarat ministrul sănătăţii, Cseke Attila.

La cererea Ministerului Sănătăţii, Direcţia de Sănătate PublicăBucureşti a mai organizat în principalele maternităţi din Capitală alte cincicentre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioadafebruarie - iunie.

Pentru imunizarea nou-născuţilor, începând de ieri, mamele semai pot adresa centrelor din maternităţile "Panait Sârbu","Caritas", "Filantropia", "Pantelimon" şi"Bucur", informează MS într-un comunicat.

Potrivit datelor oficiale, un număr de aproximativ 60.000 denou-născuţi trebuie vaccinaţi. Ministerul Sănătăţii a transmis în teritoriutoate măsurile care trebuie luate în această perioadă pentru derularea în bunecondiţii a campaniei de vaccinare, informa, marţi, instituţia.

Direcţiile de sănătate publică au început înştiinţarea tuturormedicilor de familie pentru inventarierea copiilor nevaccinaţi în scopulprogramării lor, urmând să se evite, astfel, supraaglomerările în cabinetele devaccinare, dar să se şi realizeze o utilizare eficientă a cantităţilor devaccin repartizate.

De asemenea, mamele a căror nou-născuţi nu au fost vaccinaţi înmaternitate vor fi anunţate de către medicii de familie despre programul dederulare a vaccinărilor. Ele trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare cucarnetul de vaccinare al copilului, CNP şi trimitere de la medicul de familiecu ultimele vaccinări realizate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine