2020-08-05 14:47

900 de persoane vor beneficia de calificare, subvenţii şi asistenţă socială

 |  16:01
900 de persoane vor beneficia de calificare, subvenţii şi asistenţă socială

900 de persoane vor fi calificate gratuit într-un proiect cofinanțat cu fonduri europene. Absolvenții cursurilor vor primi și un ajutor financiar de 500 - 650 de lei/persoană.

Proiectul “Și noi avem dreptul la muncă!” este cofinanțat cu 8,4 milioane lei din Fondul Social European, prin Programul Operațional Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investește în oameni!”.

Pe parcursul acestuia, 900 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile (800 de persoane de etnie romă și 100 de persoane cu dizabilități) vor beneficia de cursuri de calificare în meserii precum florar decorator, parchetar, lucrător poligraf, lucrător în tâmplărie, lucrător în tricotaje - confecții, lucrător în alimentație, lucrător în comerț, cameristă, brancardier, operator introducere, validare și prelucrare date.

Proiectul se va derula până în octombrie 2015 și este implementat în regiunile Bucureşti - Ilfov, Sud - Muntenia și Nord - Vest. Acesta are ca principal obiectiv îmbunătățirea integrării grupurilor vulnerabile și eliminarea barierelor cu care acestea se confruntă în încercarea lor de a obține un loc de muncă și de a se integra în societate.

Proiectul mai prevede înfiintarea, dezvoltarea și susținerea a 3 centre de incluziune socială în care se vor desfășura activități de asistență socială și orientare profesională pentru grupurile vulnerabile.

În plus, se vor face programe de formare profesională în domeniul "Consilier vocațional" pentru angajații instituțiilor sau organizațiilor implicate în sprijinirea acestor grupuri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-30Parerea ta...

BOGDAN
23 Sep 2015

cum ma pot inscrie?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz