2020-06-02 04:09

A fost anunțat TOPUL stațiunilor balneare din ROMÂNIA. Care este cea mai apreciată STAȚIUNE și cine ocupă ultimele locuri

 |  14:50
A fost anunțat TOPUL stațiunilor balneare din ROMÂNIA. Care este cea mai apreciată STAȚIUNE și cine ocupă ultimele locuri

Techirghiol se află pe primul loc într-un top al stațiunilor balneare realizat de Asociația Română de Balneologie, fiind urmată de Băile Tușnad, Băile Govora, Călimănești-Căciulata, Covasna, Băile-Felix, Sovata, Turda, Sîngiorz Băi și Borsec.

Potrivit unui comunicat al Asociației Române de Balneologie, citat de Agerpres, pe ultimele locuri în topul cu 30 de poziții se află stațiunile balneare Lacul Sărat și Ocna Șugatag.

Evaluarea stațiunilor balneare pentru anul 2017 va fi prezentată în cadrul Congresului Național de Balneologie, ce va avea loc în perioada 4-7 mai, la Băile Govora, unde este așteptat și ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, precizează sursa citată.

Primele 2 stațiuni din Topul rezultat prin evaluarea stațiunilor balneare de către Asociația Română de Balneologie în baza celor 10 criterii de evaluare, vor avea o pagină de prezentare dedicată, accesibilă prin click pe numele stațiunii. Primele 10 stațiuni balneare vor fi prezentate în cartea „TOP 10 STAȚIUNI BALNEARE”, disponibilă la Editura Balneară și care va fi editată anual.

Potrivit comunicatului menționat, evenimentul de la Băile Govora este organizat în parteneriat cu Asociația Medicală Română, Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj și Societatea de Medicină Fizică de Recuperare și Balneoclimatologie. 

La congres vor participa numeroși medici de recuperare medicală, balneologi, academicieni, profesori universitari, specialiști și reprezentanți ai autorităților medicale și din turismul balnear din România, fiind așteptați circa 120 participanți.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-04-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine