2019-11-20 20:13

A fost descoperit un nou FOCAR de pestă porcină africană

 |  14:15
A fost descoperit un nou FOCAR de pestă porcină africană

Pesta porcină africană ia amploare în judeţul Galaţi. A fost descoperit un nou focar al virusului, într-o gospodărie cu 34 de porci din extravilanul municipiului Galaţi, unde fusese găsit un mistreţ mort în urmă cu trei săptămâni.

Pesta porcină africană a apărut în zona Zătun, înspre graniţa cu Republica Moldova. Imediat autorităţile locale s-au reunit în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi au aprobat planul de măsuri. „Am aprobat planul de măsuri cu privire la suspiciunea de pestă porcină la o gospodărie din extravilanul municipiului Galaţi. Şedinţa s-a încheiat, măsurile se vor lua de urgenţă”, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol.

Pentru că este vorba despre o curte izolată, autorităţile vor eutanasia toţi porcii din interior, dar nu vor lua şi alte măsuri speciale. „Este vorba despre o gospodărie din zona Bădălan-Zătun. În urmă cu două zile, proprietarul a informat veterinarul. Medicul s-a deplasat la faţa locului, noi am fost anunţaţi, am luat probe şi le-am trimis la laboratorul din Bacău unde suntem arondaţi. Rezultatul este pozitiv. Procedăm în gospodărie la uciderea animalelor. Acolo sunt patru porci adulţi şi 30 de purcei recent fătaţi. Se va face evaluarea pagubelor pentru acordarea de despăgubiri”, a anunţat directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi, Carmen Stroia.

Focarul de la Zătun este cel de al 13-lea din judeţul Galaţi după cele din Suceveni, Piscu, Cavadineşti, Tudor Vladimirescu şi municipiul Galaţi. Până acum în județul Galați au fost sacrificați aproape 300 de porci din cauza pestei porcine africane. Proprietarii urmează să fie despăgubiţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-27Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Pesta porcină și mersul pe bicicletă al lui Buda Extinderea focarelor de pestă porcină africană în țara noastră a fost tratată superficial de către autoritățile române, atât la nivel local, dar mai ales la nivel central
23 Aug 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray