2020-07-03 14:19

A fost redeschis Arcul de Trumf

 |  22:39
A fost redeschis Arcul de Trumf

Primarul general, Gabriela Firea, care a inaugurat luni Arcul de Triumf, monument istoric consolidat, restaurat și conservat de Municipalitate prin cofinanțare europeană, a declarat că în perioada următoare vor fi amenajate treceri pentru pietoni și o alveolă pentru turiștii care doresc să viziteze obiectivul.

"El va putea fi vizitat în perioada următoare, la finalizarea recepției în ceea ce privește verificarea tuturor avizelor care au fost acordate în această perioadă. Vă garantez că ele au fost conform legii, în toate coordonatele, atât financiar, cât și juridic, așa că turiștii vor putea să viziteze Arcul de Triumf, să urce deasupra lui, să vadă Bucureștiul de la înălțime. Va fi un program anunțat în perioada următoare. Se va amenaja în această locație și o alveolă pentru turiști. De asemenea, vor fi treceri pentru pietoni", a spus edilul general.

Ea a menționat că, în momentul în care a preluat mandatul de primar general, lucrările erau blocate de peste un an.

"Sunt aici oamenii care au muncit zi și noapte, șapte zile din șapte, pentru ca acest monument istoric să poată să fie redat Capitalei și României de Ziua Națională, 1 Decembrie, după cinci ani de absență să se poată defila de Ziua Națională pe sub Arcul de Triumf. Au fost realizate la acest sfârșit de săptămână și probele, din punct de vedere tehnic. Acest monument este rezistent și la un cutremur pe care nu ni-l dorim — Doamne ferește! — de opt grade, pentru că s-au montat izolatori anti-seismici", a explicat Firea.

Aceasta a subliniat că procedura de recepție nu a fost finalizată din punct de vedere al unor proceduri birocratice, dar că nu există "niciun fel de probleme tehnice".

"Sunt proceduri birocratice și nu au nicio legătură cu funcționalitatea sau rezistența Arcului de Triumf, care este 100% funcțional și imediat după finalizarea recepției — și din punct de vedere scriptic — va putea să fie vizitat, adică într-un timp foarte scurt. (...) Mă bucur că joi, pe 1 Decembrie, de Ziua Națională, armata va putea defila sub Arcul de Triumf din nou și nu va mai fi o întârziere de încă un an de zile. Invit pe cât mai mulți bucureșteni să vină la Arcul de Triumf pentru a putea vedea defilarea împreună", a transmis Gabriela Firea.

Academicianul Răzvan Theodorescu, președintele Comisiei pentru centenarul Unirii, a subliniat că Arcul de Triumf a fost realizat tocmai pentru a-i aduna pe români laolaltă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-28Parerea ta...

GRIG
28 Noi 2016

Atentie DNA--in 2ani s-au furat jumatate din bani ptr reparatii
TRUMF SAU TRUMP
28 Noi 2016

ARCUL DE STRUMF???? SAU ARCUL DE TRUMP?????......DRACU STIE...SA INTREBAM UN PRIETEN CARE STIE LIMBA ROMANA...SAU PE PRESEDINTELE AMERICAN POATE STIE EL CUM E CU ARCUL DE TRIUMF
GIKA LEMBIZDA DIARIZDA
29 Noi 2016

SE VA CITI: ”A FOST DĂȘCHIS ARCU' DĂ STRUMPF”, ÎN LOC DĂ ARCU' DĂ TRUMF! SORRY! (REDACȚIA DĂ CĂKATT)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz