2020-07-11 11:25

A MURIT Ion Ceaușescu, fratele mai mic al lui Nicolae Ceaușescu

 |  17:30
A MURIT Ion Ceaușescu, fratele mai mic al lui Nicolae Ceaușescu

Ion Ceaușescu, fratele mai mic al dictatorului Nicolae Ceaușescu, a murit, duminică, 10 mai 2020, la vârsta de 88 de ani.

Ion Ceaușescu a fost al șaptelea băiat al familiei și mezinul familiei Ceaușescu. El s-a născut la 23 martie 1932 în comuna Scorniceşti, raionul Costeşti, regiunea Argeş.

"În anul 1939 Ion Ceaușescu s-a înscris la școala elementară, terminând șapte clase în anul 1948, datorită unei întreruperi de doi ani. Urmând exemplul a patru frați mai mari și a multor alți tineri din epocă, acesta va părăsi satul natal.

Ajuns în capitală își continuă studiile și se înscrie din anul 1949 la o Școală Medie din București, apoi intră în organizația U.T.M unde a fost secretar de grupă, membru în comitetul U.T.M. pe școală și membru în Biroul Regional București. Școala medie a absolvit-o în 1953.

Cu ajutorul fratelui său Nicolae Ceaușescu, care devenise influent în partidul comunist, Ion a fost trimis pentru calificare la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii Medii de Energie Electrică până în anul 1956, an în care își întrerupe școlarizarea din cauza problemelor de sănătate", se arată într-un dosar din Arhivele Naționale, citat de historia.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz