2020-08-07 01:43

A murit Radu Câmpeanu

 |  20:28
A murit Radu Câmpeanu

Fostul lider liberal Radu Campeanu a murit, miercuri, la varsta de 94 de ani.

"Anuntam cu mahnire ca seniorul liberal, Radu Campeanu, a incetat astazi din viata. Ramane in inimile noastre ca primul presedinte al partidului dupa 1989, cel care a reinfiintat PNL dupa cumplita perioada comunista si anii petrecuti in inchisoare ca detinut politic.

Suntem cu totii alaturi de familia indoliata", se arata pe contul de Facebook al Partidului National Liberal.

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat ca moartea lui Radu Campeanu reprezinta o mare pierdere pentru partid.

"Este un om care a patimit pentru credinta sa liberala, un liberal adevarat. In ultimii 2-3 ani, el s-a cam retras. Este o mare pierdere pentru partidul nostru. A fost un simbol al liberalismului inca din timpul tineretii", a spus presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, la Digi 24.

La randul sau, presedintele Klaus Iohannis, a vorbit despre "renasterea unei vieti democratice" in tara noastra, legata de Radu Campeanu.

"Reconstructia Partidului National Liberal si renasterea unei vieti democratice in Romania sunt legate de numele lui Radu Campeanu. A vorbit in exil despre o Romanie libera si despre valori europene, iar dupa 1990 a luptat pentru acestea in tara.

Odata cu disparitia sa, pleaca unul dintre seniorii autentici ai politicii romanesti. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz