2019-09-15 17:17

Abuzurile din Primăria Capitalei nu pot fi anchetate de Avocatul Poporului

 |  18:09
Abuzurile din Primăria Capitalei nu pot fi anchetate de Avocatul Poporului

Juristul Mihai Grigore, cel care a făcut o pasiune din a reclama abuzurile şi corupţia din Primăria Capitalei, a primit un răspuns surprinzător la o petiţie adresată Avocatului Poporului.

Pe 7 noiembrie, el a reclamant faptul că două directoare din Primăria Capitalei, Mariana Perşunaru, şef serviciu Direcţia Patrimoniu, şi Mirela Ercuţă, director Relaşii Publice, deţin ilegal locuinţe sociale. În răspunsul primit de la Avocatul Poporului se spune că petiţiile „trebuie să indice numele şi domiciliul persoanei fizice lezate în drepturile şi libertăşile acesteia”. Mai mult, petiţionarul trebuie să facă şi treaba angajaţilor, pentru că „petiţionarul trebuie să dovedească întârzierea sau refuzul administraţiei publice de a soluţiona legal petiţia”. Un pasaj care pare rupt din altă realitate arată că „petiţiile îndreptate împotriva drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice prin acte sau fapte ale autorităţii administraţiei publice se adresează instituţiei Avocatului Poporului nu mai târziu de un an de la data la care aceste încălcări s-au produs ori de la data la care persoana în cauză a luat cunoştinţă”. Aşadar, contra Codului Penal, care spune că orice cetăţean care are cunoştinţă de o infracţiune de corupţie este obligat să anunţe procurorii asupra faptei, în opinia instituţiei condusă de Victor Ciorbea treburile stau altfel. Deci toţi cetăţenii care au depus cereri de locuinţe sociale de mai puţin de un an trebuie să facă petiţie la Avocatul Poporului. Mai este o variantă, aceea de a face petiţii anual că nu au primit locuinţele solicitate. Dacă cererile persoanelor „lezate”sunt mai vechi şi nu au primit răspuns, Avocatul Poporului nu mai poate interveni. Aceasta în condiţiile în care lista de aşteptare pentru alocarea de locuinţe sociale durează de ani de zile, iar Avocatul Poporului nu s-a sesizat niciodată de aceste întârzieri.

Pentru PUTEREA, Mihai Grigore a declarat că atitudinea lui Victor Ciorbea are o singură explicaţie. El nu vrea să se pună rău cu Primăria Capitalei, deoarece sediul biroului de avocatură al soţiei sale, din strada Blănari nr. 23, a fost atribuit de Municipalitate cu o „chirie subvenţionată”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray