2020-01-28 14:45

Academicianul Dinu Giurescu, operat pe cord deschis pentru disecţie acută de aortă. Intervenţia a durat 12 ore

 |  13:59
Academicianul Dinu Giurescu, operat pe cord deschis pentru disecţie acută de aortă. Intervenţia a durat 12 ore

Academicianul Dinu C. Giurescu, în vârstă de 87 de ani, a fost operat pe cord deschis, pentru disecţie acută de aortă, intervenţie care a durat 12 ore. Clinica unde a fost operat Giurescu a precizat că starea pacietului este în prezent bună.

Dinu Giurescu, vicepreşedinte al Academiei Române, a fost operat la o clinică Sanador din Capitală.

Clinica a precizat, într-un comunicat de presă, că operaţia a durat 12 ore şi a fost realizată la începutul săptămânii trecute de echipa chirurgicală condusă de Horaţiu Moldovan, medic primar de chirurgie cardiovasculară, şeful secţiei de specialitate din cadrul spitalului Sanador.

Academicianul Dinu Giurescu suferea de disecţie acută de aortă, situaţie clinică în care cel mai important vas de sânge din organism - artera aortă se fisurează, punând în pericol viaţa pacientului.

Potrivit sursei citate, intervenţia chirurgicală a avut un caracter de maximă urgenţă şi a constat în înlocuirea arterei aorte la ieşirea ei din inimă şi a arterelor carotide care alimentează creierul.

Intervenţia este considerată a fi cea mai complexă în patologia cardiovasculară a adultului, operaţia presupune utilizarea circulaţiei extracorporale, răcirea pacientului în hipotermie profundă la 18 - 20 grade, perfuzia separată a creierului cu maşina de circulaţie extracorporală şi înlocuirea acestui vas de sânge major cu o proteză vasculară.

Starea de sănătatea a lui Dinu Giurescu este bună şi momentan se află în recuperare, în secţia de terapie intensivă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine