2020-08-14 17:18

Actorul român Toma Moraru care s-a sinucis în Germania a cerut să fie incinerat

 |  09:37
Actorul român Toma Moraru care s-a sinucis în Germania a cerut să fie incinerat

Actorul român Toma Moraru s-a sinucis în Germania. Trupul acestuia urmează să fie incinerat după ce poliţia germană va încheia ancheta cu privire la circumstanţele morţii.

Apropiaţii actorului ieşean Toma Moraru au precizat că trupul acestuia urmează să fie incinerat deoarece în urma impactului cu trenul de mare viteză corpul a fost aproape distrus. De asemenea, actorul le-ar fi spus surorilor sale că, dacă ar fi să moară, doreşte să fie incinerat.

„Şi-a exprimat dorinţa asta când era în viaţă. Este o chestie ciudată, o potrivire foarte stranie, faptul că el a murit aşa şi că vrea să fie incinerat merg cumva în legătură“, a explicat regizorul Octavian Jighirgiu.

În cursul zilei de miercuri, familia a plecat către Wunsiedel, unde Toma Moraru şi-a petrecut ultimele luni din viaţă. Aceştia trebuie să aştepte ca ancheta să se finalizeze pentru a veni înapoi fie cu rămăşiţele umane ale actorului, fie cu cenuşa sa.

Într-un comentariu postat pe pagina de Internet a „Ziarului de Iaşi“, regizorul Andrei Ciobanu a precizat că gestul tânărului actor a fost şocant pentru toţi ce care l-au cunoscut.

„Problema e că tinerii artişti, fie ei actori, regizori sau pictori, nu pot trăi decent în ţara lor. Nu au din ce. Salariile în teatru sunt mizerabile, dar şi aşa să prinzi un post în teatru e o «minune». Toma era un actor foarte talentat, a avut câteva colaborări în Iaşi, cele mai multe la Ateneu. Dar nu te poţi întreţine din colaborări, e prea puţin. Ca să poţi să fii actor în România, trebuie să faci multe alte joburi pe lângă asta ca să poţi trăi. Ajungi aproape să îţi faci meseria ca un hobby“, a precizat regizorul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz