2020-04-10 03:55

Acum e OFICIAL. În ce condiții puteți RENUNȚA la Pilonul II de PENSII

 |  23:42
Acum e OFICIAL. În ce condiții puteți RENUNȚA la Pilonul II de PENSII

Românii care au cotizat cel puțin 5 ani la Pilonul II de pensii și vor să înceteze plata acestor contribuții pentru a-și transfera integral contribuțiile în sistemul public de pensii vor putea face acest lucru.

Va trebuie să mergeţi la firma unde cotizaţi pentru Pilonul 2 de pensii. Şi va trebuie să semnaţi o cerere în care veţi menţiona că nu mai doriţi să viraţi cei 3,75% din salariul la Pilonul 2. Şi chiar din luna din care optaţi să nu mai cotizaţi se va întrerupe alimentarea contului personal.

Din momentul în care aţi decis toată contribuţia la pensii de 25% din salariul brut se va duce la pilonul 1, adica la stat. Dar atenţie, fondurile deținute până la data transferului în sistemul public de pensii vor rămâne în contul personal până la pensie.

 

Vom vedea dacă va fi şi varianta în vigoare. Actul adoptat a fost trimis în Monitorul Oficial. În câteva zile veţi putea să vă adresaţi fondurile de pensii Pilon II, dacă vreţi să renunţaţi.

În acest moment sunt 7 milioane de români care contribuie la pilonul 2, în medie, fiecare român a strâns în ultimii 11 ani câte 5.000 de lei. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine