2020-02-17 12:22

Acuzaţii de malpraxis la maternitatea din Botoşani. Autorităţile au deschis o anchetă după ce o femeie a fost operată de trei ori

 |  12:33
Acuzaţii de malpraxis la maternitatea din Botoşani. Autorităţile au deschis o anchetă după ce o femeie a fost operată de trei ori

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani, Corneliu Mihai, a dispus constituirea unei comisii care să ancheteze un posibil caz de malpraxis la Secţia de obstetrică şi ginecologie. Decizia vine după ce, vinerea trecută, o femeie în vârstă de 35 de ani, care a fost internată pentru a naşte pe cale naturală, a fost operată de trei ori în mai puţin de 12 ore.

Pacienta din comuna Ungureni se afla la a doua sarcină, iar vineri dimineaţă a ajuns la maternitate pentru a naşte.

Cadrele medicale i-au recomandat iniţial naşterea pe cale naturală, însă, în momentul în care şi-au dat seama că situaţia se complică, au decis efectuarea unei intervenţii chirurgicale.

După ce a născut prin cezariană, femeia a avut o hemoragie, fiind operată pentru a doua oară în maternitate. Din cauza faptului că starea sa de sănătate se înrăutăţea, femeie a fost transferată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, iar de acolo în sala de operaţii, unde a mai suferit o intervenţie chirurgicală.

Copilul femeii a murit a doua zi în maternitate.

"Nimeni nu se poate pronunţa că s-a comis o greşeală. Până comisia nu îşi face treaba, pornim de la prezumţia de nevinovăţie", a declarat managerul Corneliu Mihai.

Soţul pacientei a anunţat că va sesiza atât Colegiul Medicilor, cât şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine