2020-01-28 22:51

Acuzaţii de malpraxis la spitalul din Rădăuţi. Tânăr mort, după ce a fost consultat de medici

 |  09:27
Acuzaţii de malpraxis la spitalul din Rădăuţi. Tânăr mort, după ce a fost consultat de medici

Acuzaţii de malpraxis la spitalul din Rădăuți, după ce un tânăr, în vârstă de 19 ani, a murit la nici 24 ore de când a fost consultat de medici. Ministerul Sănătății a declanșat o anchetă în acest caz, iar managerul unităţii a fost deja amendat pentru nerespectarea condiţiilor minime în spital.

De asemenea, a fost sesizată şi Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor.

Scandalul a izbucnit după ce tânărul de 19 ani, din Vicovu de Jos, a murit la o zi după ce a fost examinat de medicii de la Spitalul Municipal Rădăuți. Băiatului i s-a făcut rău după o probă la bacalaureat. Tânărul a stat câteva ore la spital, unde a fost examinat, doctorii recomandându-i tratament medicamentos și o dietă strictă, după care a fost lasat sa plece, potrivit Digi 24.

Raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății arată că tânărul a părăsit spitalul la cerearea sa și a familiei. Potrivit sursei citate, familia nu a semnat niciun document prin care să refuze internarea. La doar o zi tânărul a murit, iar necropsia a arătat că a fost vorba de ocluzie intestinala.

Poliţia Judeţeană Suceava şi Direcţia de Sănătate Publică s-au autosesizat în acest caz. Singurul care a fost sancționat până în prezent este managerul spitalului din Rădăuți. Acesta a fost amendat pentru că nu erau asigurate condiții minime în centrul de primiri urgențe al spitalului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-15Parerea ta...

MADE IN ROMANIA:
28 Iul 2014

Primo: 1. sunt invocate lipsa conditiilor minime de igiena (poate), de ustensile si/sau materiale specifice, de unica folosinta (pungi, drene, seringi, ace, manusi, etc), pana la lipsa rezervelor de medicamente (pornind de la banalele analgezice), pana la lipsa de sange, oxigen, ventilatie...
SECUNDO:
28 Iul 2014

medicul/medicii, poate erau d-astia facuti pe banda rulanta la universitati d-astea, recunoscute ad-hoc sau…erau vechi (in domeniu)!
TERTO:
28 Iul 2014

este cunoscut eroismul(pe bune), al medicilor care, cu PUTIN, fac MULTE, transformandu-se in adevarati magicieni! Sunt insa, situatii cand sunt depasiti de situatie, termenul de 'ucenic vrajitor' nefiind aplicabil oricand, oriunde, sub orice CONDITII (mizerabile) si-atunci - se clacheaza...medic sau pacient!
CONCLUZIE:
28 Iul 2014

nu intotdeauna din kakat, faci BICI! 4. Daca intr-adevar, pustiul putea fi salvat, dar au fost de vina medicii, ori – ocluzia intestinala a survenit post-operator, datorita (sau, nu...) conditiilor din spital - managerul - trebuie troznit! Apoi, si medicii - care tot accepta sa lucreze in atari conditii!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine