2019-05-26 02:10


 |  10:01

Ada Maria Ciontu, pictorița de 14 ani care a impresionat o lume întreagă: „Nu mă gândesc niciodată la premii!”

Pictează de la doi ani, iar la 11 ani câştigase deja peste 70 de concursuri internaţionale de artă, cu expoziții personale și de grup organizate de muzee din întreaga lume. Lucrările ei au fost premiate de UNESCO, ONU şi UE. Tânăra pictoriţă din Bucureşti, în vârstă de 14 ani acum, a impresionat pe toate meridianele lumii, iar inspiraţia ei sunt oamenii care promovează educaţia şi pacea. Spaniolii o compară cu celebrul Salvador Dali, pentru că în tablourile Adei Ciontu culorile zâmbesc, se joacă și se transformă în personaje magnifice, care zburdă în compoziții fantastice, îmbinând armonios umorul cu diverse mesaje de pace.

“Când pictez simt plăcere, o eliberare…mă relaxez. Am câştigat premii pe tot globul, din Europa și până în America, din Asia până Africa, şi sper ca mesajul meu să ajungă acolo unde trebuie”, mărturiseşte Ada, elevă în clasa a VIII-a la Scoala Gimnaziala Herăstrău. „Îmi place să desenez personaje fericite, pentru că îmi place să fie armonie și pace în lucrare!”, spune mica artistă. Pe Ada au inspirat-o întotdeauna oamenii care au promovat pacea şi educaţia în lume. Malala, Premiul Nobel pentru Pace în 2014, cea mai tânără laureată din istoria de 115 ani a premiilor, este unul dintre aceste exemple.

„Lucrările ei sunt atipice în sensul că are nişte personaje suprarealiste, desenate cu mâinile foarte lungi, gâtul foarte lung...redă comunicarea între oameni”, explică Mihaela Ciontu, mama Adei. Specialiştii în artă consideră că lucrările Adei seamănă cu cele ale pictorului spaniol Salvador Dali, cunoscut pentru promovarea curentului suprarealist.

Medaliată cu aur în Japonia şi cu argint la un concurs al ONU, Ada spune că premiul unei competiţii nu este totul pentru ea. „Mie îmi face o bucurie enormă chiar şi să particip la un concurs, să primesc o temă anume şi de acolo să realizez o întreagă lume, aşa cum se creionează ea în mintea mea. Nu pictez niciodată cu gândul la premii!”, spune Ada, locul 2 la Competiţia Internaţională de Desenat pentru Copii 2014, organizată de UNEP în cadrul ONU, cu un desen selecţionat din 65 000 de lucrări.

Lucrările Adei au fost selectate câştigătoare din mii de lucrări în concursuri naţionale şi internaţionale şi s-au bucurat de admiraţie în expoziţii din ţară şi străinătate (Italia, Franţa, Anglia, Germania, Macedonia, S.U.A, Ungaria, India, Slovenia, Turcia, Japonia, Canada, Polonia, Norvegia). Iar în 2015, la un concurs prestigios de la Tokyo, Ada a ajuns pe podium, dintr-un număr de 875 000 de participanţi.

În 2014, Holul de Onoare a Castelului Pelişor din Sinaia a găzduit Concursul Naţional ”Carmen Sylva ” pentru tinere talente, competiţie care se adresează tinerilor artişti amatori pasionaţi de pictură, fotografie, desen şi design. Ada, în vârstă de 10 ani atunci, a fost una dintre marile câştigătoare ale competiţiei, detaşându-se de alte câteva sute de copii foarte talentaţi din toată ţara. Lucrările sale au fost expuse ulterior în cadrul unei expoziţii găzduite de Castelul Pelișor.

„România aş picta-o în curcubeu”, spune Ada. „Aş folosi toate culorile de pe paleta pentru ţara în care trăiesc, vizualizez o diversitate de nuanţe atunci când mă gândesc la România”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


COADA DRACULUI
11 Dec 2018

LIMBA LATA NU MAI CHELTUI BANI , CU FIRMELE CAPUSA . A DISTRUS TOT GARDUL PE CHEI . PUTEA SA REPARE SAU COMPLECTEZE CE ERA STRICA . DE 5 ZILE STAU , SUB CORTURI LA PIATA UNIRI
Random imageUltimele stiri


STARBAG