2019-10-16 15:42

ADIO xenoane și claxoane neconforme

 |  13:18
ADIO xenoane și claxoane neconforme

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect legislativ care prevede interzicerea deţinerii, montării sau folosirii pe autovehicule a sistemelor care petrurbă buna funcţionare a dispozitivelor de supraveghere a traficului, respectiv a sistemelor personalizate, nestandardizate, care luminează puternic, dar și cele care avertizează sonor deranjant ceilalți participanți la trafic.

Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost adoptată de senatori, cu 67 de voturi „pentru”, 12 voturi „împotrivă” şi o abţinere, scrie Mediafax.

„În ultima perioadă se remarcă faptul că maşinile de mare tonaj care tranzitează ţara noastră sau efectuează transport intern şi internaţional prezintă o serie de modificări la nivelul sistemului de lumini. De multe ori sunt instalate sisteme suplimentare personalizate, nestandardizate, care luminează puternic şi intermitent pe timpul nopţii. Aceste lumini nu au nicio funcţionalitate în afară de personalizarea respectivului autovehicul de mare tonaj şi pot reprezenta un pericol în traficul rutier pe timp de noaptem când conducătorii auto aflaţi la volanul autoturismelor pot resimţi senzaţii de orbire de moment şi pot avea reacţii instantanee ce pot conduce la derapajul maşinii de pe carosabil şi pierderea controlului asupra acesteia”, se arată în expunerea de motive a iniţiativei legislative.

Propunerea legislativă e completată astfel încât se interzice deţinerea, montarea sau folosire pe autovehicule a sistemelor care peturbă buna funcţionare a dispozitivelor de supraveghere a traficului.

„ În circulaţia pe drumurile publice se interzice deţinerea la vedere, montarea şi folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonoră şi sistemelor de lumini suplimentare personalizate, nestandardizate, care luminează puternic şi intermitent pe timpul nopţii, pe şi în alte autovehicule decât cele prevăzute la art 32 (2) precum şi deţinerea, montarea sau folosire pe autovehicule a sistemelor care peturbă buna funcţionare a dispozitivelor de supraveghere a traficului”, prevede articolul 44 (4) din proiectul de lege.

În legea în vigoare, articolul 44 (4) arăta astfel: „În circulaţia pe drumurile publice se interzice deţinerea la vedere, montarea şi folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonoră şi luminoasă pe şi în alte autovehicule decât cele prevăzute la art.32 alin.(2), precum şi deţinerea, montarea sau folosirea pe autovehicule a sistemelor care perturbă buna funcţionare a dispozitivelor de supraveghere a traficului”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-20Parerea ta...

GURA PACATOSULUI ADEVAR GRAIES
20 Mar 2019

e plina ROMANIA de FARURI-CHINEZARII DE KAKAT montate pe masini...la o minima verificare poti sa iei peste 50% din taloane pentru faruri FALSIFICATE DE CHINEZI
ANONIM
20 Mar 2019

Tare sunt curios ce masuri se vor lua impotriva soferilor care conduc astfel de masini, daca in celelalte tari din UE sunt acceptate.
ANONIM
20 Mar 2019

Eplina Romania de rable aduse dinafara Nu mai ai loc pe trotuar Trebue sa mergi pe garduriPoluarea e la ea acasa tot mai multa lume tuseste de zici ca suntem o tara de TBCisti
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray