2020-06-02 15:55

Adolescentul care şi-a sugrumat prietena de 16 ani în Parcul Copou, supus unei expertize psihiatrice

 |  09:06
Adolescentul care şi-a sugrumat prietena de 16 ani în Parcul Copou, supus unei expertize psihiatrice

Adolescentul din Iaşi arestat după ce şi-ar fi sugrumat prietena de 16 ani, în Parcul Copou, a fost supus, joi, unei expertize psihiatrice. Tânărul ar fi rămas internat pentru o săptămână la Institutul de Psihiatrie Socola.

Surse medicale au precizat, pentru Mediafax, că băiatul de 16 ani acuzat că şi-a sugrumat prietena, în Parcul Copou, a fost adus, în cursul zilei de joi, din arestul Poliţiei la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, pentru o evaluare psihiatrică făcută de o comisie de minori de la IML din Iaşi.

"Procedura de expertizare psihiatrică este obligatorie, doar că pentru minori este puţin mai detaliată. Se iau antecedentele, dacă a mai avut probleme cu justiţia, care ar fi motivaţia faptei, se încearcă determinarea existenţei sau nu a premeditării. Discuţia poate dura între trei sferturi de oră şi 60 de minute, iar de multe ori la minori se trece la re-expertizări", au precizat sursele menţionate.

Conform procedurii, dacă experţii decid re-examinarea pacientului, el trebuie internat în spital, chiar dacă o instanţă a aprobat arestarea preventivă a acestuia.

Sursele citate au mai afirmat că băiatul a rămas internat la Socola pentru cel puţin o săptămână.

"Nu i se administrează niciun fel de tratament pentru a nu-i altera gândirea, expertiza fiind obligatorie dată fiind gravitatea infracţiunii comise. Au fost cazuri în care s-a dispus re-examinarea de patru-cinci ori în săptămâni succesive. Protocolul spune că pacientul trebuie internat pentru că astfel de investigaţii nu se pot face în arest", au adăugat sursele citate.

Medicul Simona Damian, care a făcut parte din comisia de minori de la IML, a declarat, că expertiza s-a desfăşurat joi, dar nu a dorit să comenteze informaţiile potrivit cărora adolescentul a rămas internat la Socola.

Adolescenta Diana Elena G., în vârstă de 16 ani, a fost găsită moartă, sâmbătă după-amiază, în Parcul Copou din Iaşi. Fata a fost descoperită de către trecători care au sunat la 112.

Procurorii Parchetului Tribunalului Iaşi, care au preluat ancheta în acest caz, au stabilit că adolescenta a fost sugrumată de către iubitul ei, în vârstă de 16 ani, cu un colier de plastic, autoblocant. Potrivit anchetatorilor, crima ar fi fost premeditată.

Oamenii legii au afirmat că băiatul o suspecta pe fată că l-ar înşela şi a chemat-o pe aceasta în parc, la o întâlnire, cei doi aşezându-se pe o bancă.

Băiatul i-ar fi spus fetei să se întoarcă, pentru că are un cadou pentru ea, moment în care ar fi sugrumat-o cu un colier din plastic folosit pentru strângerea capacelor roţilor de maşini şi care avea un mecanism ce se blochează, fiind imposibil de dat jos fără a fi tăiat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine