2020-02-22 09:38

ADOPTAT în Senat: Bacșișul va fi IMPOZITAT

 |  17:31
ADOPTAT în Senat: Bacșișul va fi IMPOZITAT

Proiectul de lege privind impozitarea bacșișului, propus de senatorul PSD Eugen Teodorovici a fost adoptat de Senat. Ministrul de Finațe vrea ca banii pe care ospătarii şi barmanii îi iau pe lângă salariu să fie înregistraţi la ANAF.

Odată ce un client ajunge într-un restaurant, acesta va primi o notă de plată înaintea bonului fiscal. Pe această notă va trebui să bifeze o căsuţă în funcţie de bacşişul pe care vrea să-l lase, o valoare între 0 şi 15%. La final va primi acest bon fiscal, unde bacşişul va fi trecut separat. Şi tot separat va fi introdus şi în casele de marcat, iar operatorii economici vor trebui să-şi introducă în propriile case de marcat acest nou produs, bacşiş, exact ca un produs obişnuit.

Dacă vorbim de codul fiscal, atunci ne referim şi la impozitul pe care îl va opri statul, 10%, având în vedere că cei care vor primi aceste venituri vor fi încadrate ca venituri din alte surse, scrie Pro TV. Astfel, angajatorul nu va fi nevoit să plătească TVA, ci doar acest impozit de 10%, iar contribuţiile sociale vor fi oprite de la sursă. Nu însă şi contribuţiile pentru sănătate, conform acestui proiect de lege. Companiile vor mai fi nevoite să implementeze un regulament intern, în baza căruia angajaţii vor trebui să primească sumele din acest bacșiș colectat la finalul lunii.

„Este o măsură care a fost cerută de industria HoReCa și nu numai. Așa cum am obișnuit reprezentanții patronatelor, eu sunt un partener onest, deschis și de bună credință față de propunerile venite din partea celor care activează în economia reală. Obiectivul nu este de a suprataxa ceva, ci doar de a avea un cadru legal simplu și clar, așa cum există în numeroase alte țări. Este, totodată, și o promisiune îndeplinită, o promisiune pe care nu am făcut-o de ieri, de azi, ci de mult timp. Vom continuă să creăm cadrul legal care să ne permită să-i ajutăm pe cei care activează în economia reală”, declara anterior Teodorovici într-un comunicat de presă.

Proiectul urmează să fie dezbătut şi votat în Camera Deputaţilor. Inițiativa propusă de Eugen Teodorovici a fost înregistrată în procedura de urgență.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-16Parerea ta...

PRăPăDIțII
16 Oct 2019

Bacșișul muncit trebuie impozitat dar HOȚIA cum trebuie sa fie ? Sa fie așezat la loc de frunte pentru toții aleși neamului romanesc ?
UN CETATEAN
16 Oct 2019

O prostie si daca nu doresc sa platesc bacsis degeaba trece pe bonul fiscal. Exista multe tari unde nu se da bacsis in sistemul Horeca.Dar marile averi cand se vor impozita cum trebuie?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine