2020-07-04 03:24

Adrian Năstase, REACȚIE DURĂ după ce Gelu Voican a fost ATACAT în Piața Universității

 |  20:37
Adrian Năstase, REACȚIE DURĂ după ce Gelu Voican a fost ATACAT în Piața Universității

Fostul premier şi lider PSD Adrian Năstase comentează, sâmbătă, incidentul din Piaţa Universităţii şi susţine că, sub noua conducere, Jandarmeria a permis ca Gelu Voican Voiculescu să fie agresat, iar atacatorul să nu fie reţinut.

”«Nimic nu este mai puţin sigur că trecutul» – ne invată Orwell. Istoria Revoluţiei din 1989 este un bun exemplu. Ca şi «revoluţia – lovitură de stat» din 23 august 1944, de altfel”, scris, sâmbătă, pe blogul său, Adrian Năstase, citat de News.ro.

Acesta afirmă că Revoluţia din 1989 a fost ”rezultatul unui amestec de scenarii, interne şi externe, dar şi al unor nemulţumiri reale ale populaţiei, într-un context geopolitic determinat de înţelegerile sovieto-americane şi de intâlnirea de la Malta”.

”Sigur, în anii care au urmat, au fost mai evidente, grupurile de revoluţionari (cu interesele lor) şi unele partide care s-au raportat favorabil sau negativ la Revoluţie. Iată, spre exemplu, în statutele succesive ale PSD se menţiona că, alături de social-democraţie, Revoluţia este un element de inspiraţie al partidului. Între timp, unii au devenit «progresişti», alţii s-au ruşinat cu Revoluţia (ar fi vrut să ne tragem din Revoluţia americană). Alţii au crezut că a fost o lovitură de stat. Astăzi, diverşi copii, adolescenţi, tineri – care nu erau născuti în 1989 – ne explică ce s-a intâmplat atunci. Pe baza informaţiilor distribuite de diverse ONG-uri cu «democracy» în coadă”, mai scrie Adrian Năstase.

Fostul lider PSD afirmă că ”Revoluţia română nu mai poate fi şi nu mai este apărată de cei care au participat la ea”.

”Singurul care o apără, acum, pare a fi Iohannis. La Parlament sau la Timişoara, în Piaţa Universitătii, el reprezintă acum Revoluţia, iar jandarmii, sub noua conducere, permit că Gelu Voican Voiculescu să fie atacat, iar agresorul să nu fie reţinut. Cei care cunosc istoria interbelică ştiu cum s-a trecut de la violenţă verbală la violenţă fizică. Această pare a fi «România normală» – o tară în care obiectivul principal al preşedintelui  său este distrugerea unui partid ales democratic”, a mai scris Năstase.

”Tot Orwell ne explică cum se poate ajunge de la revoluţie la dictatură!”, a încheiat Năstase.

Gelu Voican-Voiculescu, fost vicepremier în Guvernul provizoriu Petre Roman, a fost huiduit şi lovit, sâmbătă, la manifestările dedicate Revoluţiei desfăşurate în Piaţa Universităţii din Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-21Parerea ta...

ALOGENULE MASON!
21 Dec 2019

MUCLESS și SYCTIRRR!!!!!
GIGOLO
23 Dec 2019

Masa tiganca Florareasa
COPIII ALUNGAțI
23 Dec 2019

Monștri care au ruinat viețile a milioanelor de romanii si au ruinat Romania .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz