2020-02-18 17:29

Adrian Sorin Mihail, noul director interimar RATB

 |  12:24
Adrian Sorin Mihail, noul director interimar RATB

P24

Este oficial, conducerea RATB a fost demisă de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). În aceeaşi şedinţă de îndată, a fost ales noul Consiliu de Administraţie, dar primarul general, Gabriela Firea, l-a recomandat insistent pe consilierul general PSD Adrian Sorin Mihail.

Gabriela Firea a declarat că are mare încredere în faptul că Mihail Adrian Sorin, consilier general din partea PSD, va pune ordine la RATB. “Un singur nume vreau să rostesc, ca o garanţie pentru toţi salariaţii RATB. Sunt 11.000 de oameni, care stau acum şi aşteaptă să vadă ce se întâmplă cu ei. Nu se întâmplă nimic negativ, ci lucrurile se pun în ordine. Pentru că această capitală este condusă, nu este lăsată pe mâna şmecherilor. (...) Am mare încredere în domnul Mihail Adrian Sorin, consilier general, din rândul dumneavoastră, că va pune ordine la RATB”, a precizat ea. Cei şase administratori provizorii numiţi sunt: Adrian Sorin Mihail, Ionuţ Nicolae Cieocoiu, Iuliu Dan Gogescu, Dumitru Catană, Bogdan Alexandru Trifan şi Mihai Petcu.

Cine este noul şef al RATB

După recomandarea călduroasă a primarului general, Adrian Mihail va fi viitorul preşedinte CA şi director interimar RATB. El a fost propulsat în Consiliul General al Capitalei de preşedintele de sindicat Vasile Petrariu. Mihail ajunge director din funcţia de şef Serviciu dispecerizarea circulaţiei la RATB. Din punct de vedere politic, el este şi preşedinte al Comisiei Transporturi în CGMB. Potrivit declaraţiei sale de avere, în prezent el are un venit annual de peste 60.000 de lei, peste 5.000 de lei lunar. Tot la RATB lucrează şi soţia sa, Veronica, care este economist.

Surse din RATB spun că Mihail a fost propulsat în funcţia de consilier general PSD de preşedintele de sindicat, Vasile Petrariu, care a participat la campania de strângere de semnături pentru candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei. Se pare că miza numirii lui Mihail este transformarea RATB în societate comercială. De altfel, sindicalistul a înfiinţat deja Asociaţia Salariaţilor, care va fi al doilea acţionar în viitoarea societate.

Atenţie ANI!

După cum semnala încă din vară PUTEREA, Adrian Mihail este în incompatibilitatr clară, deoarece el deţinea o funcţie de conducere în RATB în momentul alegerii sale în CGMB. În plus, ca şef al Comisiei Transporturi el trebuie să avizeze proiecte care vizează funcţionarea regiei de transport public. “Este în incompatibilitate Adrian Mihail Sorin, în orice poziţie s-ar afla în Consiliul General. Există o hotărâre mai veche pentru o situaţie similară la sectorul 2, unde un consilier local, care era şi director al Administraţiei Pieţelor. El a fost obligat să demisioneze. Vom sesiza ANI în acest caz”, declara Nicuşor Dan în vara acestui an pentru PUTEREA.

Cătălin Deaconescu, consilier general din partea PNL, spune că Adrian Mihail Sorin a încălcat deja legea. “Trebuia să declare faptul că are o funcţie de conducere în RATB de la momentul învestirii. Avea alte 15 zile la dispoziţie să opteze pentru o funcţie sau alta. Acum riscă să-şi piardă mandatul şi să i se interzică să fie numit sau ales pentru următorii trei ani de la hotărârea definitivă a instanţei”, ne-a declarat Deaconescu, fost prefect şi subprefect al Capitalei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-07Parerea ta...

RAJ
08 Ian 2017

Felicitari. In sfarsit apare un director din cadrul regiei care stie cu se se mamanca aceasta institutie. Cu siguranta unii se vor bucura iar altii vor guitza. PS: acest mesaj nu este pentru postacii PNL care nu au avut bunul simt macar sa participe la sedinta CGMB, fie chiar si cu o abtinere. Succes dle director.
PENTRU RAJ
08 Ian 2017

Esti praf, men! Orice partid este asemeni tie , debusolat! Succes mai departe la acte de coruptie!
DANA
09 Ian 2017

Suces dle director. Sper sa faceti ordine in aceasta regie.
ANONIM
18 Ian 2017

Dna redactor vad ca aveti ceva cu ratbul ca e bine , ca e rau, pana la urma informatiile pentru acest subiect sunt total erona te: nu conteza cine l a p ropus, de unde e si etc. Cu privire la dezinformar ea sistematica pe care o aplicati sistematic impot riva acestei regii, ma fa ce sa cred, virgula ses s tie deja ca sunteti un s ite de 2 lei care vad ca deviaza subiectul spre U SR ul perdant, partid bin omist (cauta pe goagla ma i cititorule daca nu inte lelegi cuvantul) de altfe l autodizolvat din start. .Sunt convinsa ca nu avet i impozitele platite la z i. Rusieeeee
PENTRU PETRU RAJ
18 Ian 2017

Noi suntem praf??? descul tule analfabet si frustra t. Postacule nu vezi ca c e scri nare legatura cu s ubiectul? Esti beat?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine