2020-08-15 23:24

Aeroportul Otopeni, poziție de top printre aeroporturile europene

 |  15:59
Aeroportul Otopeni, poziție de top printre aeroporturile europene

Aeroportul Internațional Henri Coandă București a fost clasat de către Airports Council International-Europe pe locul al treilea în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian. Este vorba de statistica din luna februarie a anului 2016, la categoria aeroporturi care au avut între 5 și 10 milioane de pasageri, transmite Agerpres.

Astfel, primele două locuri la această categorie au fost ocupate de aeroporturile Berlin Schonefeld și Faro-Algarve (Portugalia).

Aeroportul Otopeni a înregistrat, în februarie 2016, un trafic aerian de 681.185 pasageri și 7.625 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Față de aceeași lună a anului trecut, numărul pasagerilor care au tranzitat în februarie 2016 a înregistrat o creștere de 21,8%. Evoluția numărului de pasageri pe Aeroportul Henri Coandă devansează semnificativ tendința generală de 10,3%, înregistrată la nivel european.

Aeroportul a înregistrat, de asemenea, și o creștere a numărului de mișcări de aeronave, depășind și la acest capitol trendul european, care a atins 7,2%. Astfel, februarie, numărul mișcărilor de aeronave pe Aeroportul Henri Coanda a crescut cu 11,44% față de aceeași lună a anului trecut.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz