2020-02-24 08:25

Aeroportul Henri Coandă a fost certificat ca aeroport internaţional

 |  17:04
Aeroportul Henri Coandă a fost certificat ca aeroport internaţional

AeroportulInternaţional Henri Coandă (AIHCB) a fost certificat ca aerogarăinternaţională, îndeplinind toate condiţiile prevăzute de noua legislaţie îndomeniu.

Certificareaca aeroport internaţional este o cerinţă obligatorie pentru aderarea la spaţiulSchengen şi pentru a putea opera zboruri în statele non-Schengen. Astfel,aeroportul a fost evaluat, în perioada iulie-august, de către o comisie numităprintr-un ordin al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, care averificat dacă îndeplineşte cerinţele necesare, a anunţat, luni, CNAB.

Potrivitraportului comisiei de evaluare, actuala configuraţie a terminaleloraeroportului Henri Coandă, îndeplineşte toate condiţiile de certificare caaeroport internaţional, precizând că AIHCB asigură "un nivel optim alfacilităţilor şi serviciilor necesare pentru o procesare rapidă a pasagerilor,echipajelor aeronavelor, bagajelor, mărfii şi poştei". Din comisie aufăcut parte reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii,Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Agriculturii şiDezvoltării Rurale şi Ministerului Sănătăţii.

Dupăfinalizarea lucrărilor de extindere a sălii de îmbarcare, care va introducemodificări semnificative în actuala configuraţie, prin creşterea capacităţii deprocesare a pasagerilor la şase milioane de pasageri anual şi a gamei deservicii oferite, administratorul aeroportului va solicita reevaluarea înscopul verificării îndeplinirii condiţiilor de certificare ca aeroportinternaţional, în noua configuraţie. "În ceea ce priveşte AeroportulInternaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu au fost iniţiate demersurilepentru reorganizarea terminalului de pasageri, urmând să se transmită cătreMinisterul Transporturilor şi Infrastructurii solicitarea de certificare caaeroport internaţional şi pentru acest aeroport", se arată într-uncomunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

AeroporturileOtopeni şi Băneasa sunt administrate de CNAB, aflată în subordinea MinisterulTransporturilor şi Infrastructurii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine