2020-02-29 00:06

Agheasma de Bobotează. Patriarhia pregăteşte 23 de vase cu o capacitate de peste 12.000 litri

 |  07:25
Agheasma de Bobotează. Patriarhia pregăteşte 23 de vase cu o capacitate de peste 12.000 litri

Agheasma de Bobotează. Patriarhia pregăteşte, pentru ziua de marţi, 23 de vase cu o capacitate de peste 12.000 de litri de apă de la izvorul din Grădina Maicii Domnului (parcul Reşedinţei patriarhale) care va fi sfinţită.

De Bobotează, la finalul Sfintei Liturghii de la Catedrala patriarhală, Patriarhul Daniel va oficia Sfinţirea cea Mare a apei, în jurul orei 11.30, a afirmat părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

De asemenea, în incinta Catedralei patriarhale va fi înălţată o cruce din gheaţă, împodobită cu cetină, flori şi busuioc.

"Au fost pregătite 23 de vase cu o capacitate de peste 12.000 de litri. Apa va fi adusă de la izvorul din Grădina Maicii Domnului (parcul Reşedinţei patriarhale), iar după sfinţire va fi împărţită credincioşilor împreună cu iconiţe", a declarat părintele Constantin Stoica, pentru Mediafax.

Acesta a mai spus că Agheasma mare poate fi băută numai opt zile, adică între 6 şi 14 ianuarie, dimineaţa pe nemâncate, iar în restul anului va fi băută numai la recomandarea duhovnicului. Tot cu Agheasma mare pot fi stropite casele şi gospodăriile.

Luni, în Ajunul Bobotezei, este zi de post negru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-05



Parerea ta...

DANIEL (PREA COPITAT)
05 Ian 2015

SI DĂI, SI LUPTĂ CU DIAVOLUL, SI DĂ-I CU TRAFALETELE PESTE KOAYE! PERICULOASA OPERAȚÎUNI PT. PREA SFINTELE BĂRBI: GĂOZARIE, JGODIE, FELATIE & PRĂMATIE! AFERIM, BRE!
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine